2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Tóth: Kormányváltás tömheti be a társadalmi szakadékot

Hír TV

2017. október 30., hétfő 15:29, frissítve: hétfő 15:58

Dömötör Csaba a Czeglédy-üggyel vágott vissza a parlamentben.

Az urizáló kormánypártról és köréről beszélt napirend előtti felszólalásában az MSZP frakcióvezetője. Tóth Bertalan azt mondta, miközben a kétkezi dolgozók nem tudnak megélni fizetésükből, a kormányhoz közel állók luxus körülmények között élnek. A képviselő azt mondta a társadalmi rétegek között egyre növekvő szakadékot csak kormányváltással lehet megszüntetni.

„Hatalmas a szakadék a szegények és a szegények, a nagy urak és az átlagemberek között, mert valóban megérdemli az átlagfizetés 20 szorosát Matolcsy György, az unortodoxia géniusza? A közpénzjelleg-eltüntetés világbajnoka? Felér vajon 20 pedagógus vagy 30 ápoló fizetésével az ő fizetése? Tényleg jár a miniszterelnök gézszerelőjének több horvátországi luxusnyaraló, luxusjacht? Tényleg jár a miniszterelnök lányának és vejének százmilliós villa a budai hegyoldalban? Tényleg megválaszoljam? Nem” – sorolta a szocialista politikus.

Dömötör Csaba a Czeglédy-üggyel vágott vissza. Szerinte ha a szocialisták igazságszolgáltatást szeretnének, akkor tisztázzák volt képviselőtársuk, Czeglédy Csaba ügyét. A parlamenti államtitkár ezzel együtt azt ajánlotta, hogy a pozíciók osztogatása helyett inkább kártalanítsák a Czeglédy által átvert diákokat, nyugdíjasokat.

„A legújabb hírek szerint nemcsak rengeteg diákot károsított meg, hanem nyugdíjasokat is megkárosított, a szocialisták tehát két leginkább kiszolgáltatott csoportot semmiznek ki, a diákokat és a nyugdíjasokat. Eközben Czeglédy Csaba ausztriai széfében még aranyrögöket is találnak, na, ez a szocialista igazságosság legfőbb példája, adóemelés itthon, aranyrög maguknak a külföldi széfben” – mondta Dömötör Csaba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!