2020. április 10.,
péntek, Zsolt napja

Tóth Bertalan: Tovább csábítja a Gyurcsány-párt a szocialistákat

Hír TV

2020. február 26., szerda 09:50

Cserbenhagyásos gázoláshoz hasonlította a két szocialista polgármester távozását a pártból, Zugló MSZP-és polgármestere. Horváth Csaba azt mondta: emberileg csalódott a két politikusban. A szocialisták elnöke az ATV-ben pedig arról beszélt: több párttársa arról számolt be, hogy a DK megkörnyékezte őket. A Gyurcsány-párt ezt továbbra is tagadja.

A DK tudja biztosítani azt a hátteret...

- így magyarázta még múlt héten az MSZP 18. kerületi polgármestere, hogy miért fordít hátat a szocialistáknak és a 3. kerület vezetőjével együtt miért ül át Gyurcsány Ferencék pártjába. Szaniszló Sándor a közösségi oldalára feltöltött videóban azzal érvelt: a Dobrev Klára által ismertetett célkitűzések jelenthetnek megoldást a kerületi problémákra.

 

A mindennapi életben is van úgy, hogy találkozunk jellemtelenségekkel - reagált a kilépések hírére az MSZP elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Tóth Bertalan hozzátette: vannak a pártban is olyanok, akik az érdekeik mentén hozzák meg döntéseiket. A pártelnök emellett elismerte: barátjának gondolta Kiss Lászlót és Szaniszló Sándort, ezért személyesen is megviselte távozásuk. A szocialista pártelnök azt is elmondta, hogy országjárása során több párttársa arról számolt be, hogy a DK megkörnyékezte őket.

Május 32. napját választottam erre

- így reagált Zugló MSZP-s polgármestere arra a kérdésre, hogy ő otthagyná-e a szocialista pártot. A kerületvezető azt mondta: nem kapott a DK-től megkeresést. Két politikustársának távozását pedig cserbenhagyásos gázoláshoz hasonlította. Horváth Csaba hozzátette: emberileg csalódott a két politikusban, nem fair módon távoztak a párból.

Barkóczi Balázsnak nincs tudomása arról, hogy a DK-s politikusok személyesen keresik fel a szocialistákat, így biztatva őket az átlépésre - közölte a Gyurcsány-párt szóvivője. Barkóczi Balázs azonban hangsúlyozta: nem szabad, hogy ez hatással legyen a pártok együttműködésére.

Nem csak a két polgármester fordított hátat a szocialistáknak, korábban Botka László és Szanyi Tibor is otthagyta a pártot.

Hír TV