2020. január 27.,
hétfő, Angelika napja

Törcsi Péter: Az ellenzék konzervatív retorikája hiteltelen

Hír TV

2019. július 19., péntek 18:52

A baloldal keresztény-konzervatív imázzsal és üzenetekkel kampányoló politikusokkal szövetkezve próbál szavazatokat nyerni. Ezt mondta az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, aki szerint az ellenzék konzervatív retorikája hiteltelen. Kósa Lajos pedig arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok szégyellik azt, amilyenek.

A balliberális korszellem szétfoszlását követően egyre népszerűtlenebb hazai baloldal keresztény-konzervatív imázzsal és üzenetekkel kampányoló politikusokkal szövetkezve próbál szavazatokat nyerni – írja a Magyar Nemzet. A lapban olvasható elemzés szerint az őszi önkormányzati választáson több, zömében baloldali pártok támogatásával induló polgármesterjelölt is keresztény-konzervatív neveltetésével kampányol. Ennek pedig legismertebb alapja Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

Az ellenzéki politikusok egy része arra a felismerése jutott, hogy a magyar társdalom túlnyomó többsége hagyományos értékrenddel bír társadalmi értelemben – mondta híradónknak az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. Törcsi Péter hozzátette, hogy fontos számukra a család, a keresztény kultúra, a kulturális homogenitás. Kiemelte, hogy

az ellenzék konzervatív retorikája, tartalmilag nem vehető komolyan, ugyanis nem tudják azt a kormánypártokkal szemben hitelesen képviselni.

Kósa Lajos szerint a választók megtévesztése hosszútávon nem lehet eredményes.

„Miután szégyellik, meg szégyellni való az amilyenek és amit képviselnek, ők sem szeretik vagy, nem értik vállalni, hogy én DK-s vagyok és kiállok, vagy szocialista vagyok, hanem valamifajta álca mögé bújnak ezért most általános taktika, hogy alapítanak egy civilnek látszó egyesületet és annak a nevében indulnak el én szerintem ez részint rövidtávú gondolkodásmód. Meggyőződésem, hogy ha valaki hosszútávra építkezik akkor saját nevével arcával lép a választók elé mert büszke rá”

– mondta a kormánpárti politikus.

Márki-Zay Péteren kívül a Magyar Nemzet megemlíti még többek között Kész Zoltánt, az ellenzék veszprémi közös polgármesterjelöltjét, Veres Pál miskolci polgármesterjelölt és a Budapest VI. kerületének vezetésére pályázó Soproni Tamást is.

Hír TV