2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Trócsányi Orbánnál is jobban kitért a válasz elől

Hír TV

2017. december 11., hétfő 21:35, frissítve: kedd 07:45

Nem határolódott el az igazságügyi miniszter a fideszes Budai Gyula korábbi állításától, amely szerint minden bíró kommunista. Trócsányi László úgy érvelt, ő nem ismeri a bíróságokon uralkodó állapotokat, hiszen ő évtizedekig ügyvéd volt.

„Hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik” – az Országgyűlés igazságügyi bizottságnak egy korábbi ülésén mondta el a véleményét a magyar bírói karról Budai Gyula. Hétfőn az igazságügyi miniszter meghallgatásán a szocialista Bárándy Gergely elhatárolódásra szólította fel Trócsányi Lászlót.

„Szeretném kérni arra: tegye meg, hogy elhatárolódik Budai Gyulának pont az igazságügyi bizottságban tett azon kijelentésétől, hogy minden bíró komcsi. Ezt a miniszterelnök sem tette meg, ön miniszterként jó lenne, ha megtenné” – fogalmazott a bizottság szocialista tagja.

Korábban Orbán Viktor úgy reagált párttársa kijelentésére, hogy a teljes bírói kar nem kommunista, az igazságügyi miniszter még nála is jobban kitért a válasz elől.

„Én az ügyvédi világból jövök, azt jól ismerem, ott kevés a komcsi. Az ügyvédi világot mindannyian jól ismerjük, és ott tisztában vagyunk mindannyian azzal, hogy mi történik” –reagált Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Állításáról Budai Gyulát is kérdeztük a Parlamentben, de érdemben ő sem válaszolt.

„– Miért nem Bárándy Gergelyt kérdezik, hogy mit mondott 2012-ben? Kérdezzék meg Bárándy Gergelyt, jó?
– Ez mentesíti önt a kijelentés alól?
– …”

Bárándy Gergely öt évvel ezelőtt nyílt levélben kérte a bírói kart bíráló veszprémi érseket, hogy nevezze meg: kik azok az aktív bírák, aki a kommunista rendszer idején elkötelezett kiszolgálói voltak a pártállami diktatúrának.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!