2021. május 12.,
szerda, Pongrác napja

Tömegesen távozhatnak a BKV dolgozói

Magyar Nemzet

2021. április 22., csütörtök 08:41

Igazságtalan munkáltatói döntések és alapvető járványügyi szabályok figyelmen kívül hagyása jellemzik a BKV vezetési gyakorlatát, ami a fővárosi vállalat dolgozóinak tömeges távozását is okozhatja. Még ebben a hónapban többnapos munkabeszüntetés kezdődhet a cégnél - írja a Magyar Nemzet,

A Karácsony Gergely-féle városvezetés az összeomlás szélére sodorhatja a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.-t (BKV).

Amellett, hogy a főpolgármester és a szövetségesei nem támogatnak semmiféle béremelést az idei évre – a BKV igazgatósága nullaszázalékos béremelésről szóló üzleti tervet fogadott el 2021-re –,

a cégen belül folytatott különböző gyakorlatok és eljárásmódok rendkívül nehéz helyzetbe hoznak számos dolgozót, akik a pandémia lecsengése után akár tömegesen távozhatnak más vállalatokhoz, illetve külföldre.

A Magyar Nemzetnek a BKV belső működését jól ismerő forrásai arról számoltak be, hogy a cég különböző intézkedései – vagy azok hiánya – csak tovább növelik a dolgozók jelenleg is súlyos megélhetési problémáit.

Az egyik húsba vágó kérdés a járatritkítások miatti túlóralehetőségek lecsökkenése, ami például a buszvezetők esetében akár havi 100 ezer forintos bevételkiesést is jelenthet, így nagyjából a 2017-es bérszínvonalon keresnek.

Ráadásul, a lap információi szerint, a megbetegedett járművezetőket – újbóli munkába állásuk után – két hétre kiveszik az úgynevezett „startjukból”, vagyis olyan vonalakra oszthatják be őket, amelyeken a megszokottnál nagyságrendekkel kevesebb pénzt visznek haza.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

x
Rendkívüli hír