2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Tömegesen távozhatnak a BKV dolgozói

BKV

Igazságtalan munkáltatói döntések és alapvető járványügyi szabályok figyelmen kívül hagyása jellemzik a BKV vezetési gyakorlatát, ami a fővárosi vállalat dolgozóinak tömeges távozását is okozhatja. Még ebben a hónapban többnapos munkabeszüntetés kezdődhet a cégnél - írja a Magyar Nemzet,

  • Tömegesen távozhatnak a BKV dolgozói

A Karácsony Gergely-féle városvezetés az összeomlás szélére sodorhatja a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.-t (BKV).

Amellett, hogy a főpolgármester és a szövetségesei nem támogatnak semmiféle béremelést az idei évre – a BKV igazgatósága nullaszázalékos béremelésről szóló üzleti tervet fogadott el 2021-re –,

a cégen belül folytatott különböző gyakorlatok és eljárásmódok rendkívül nehéz helyzetbe hoznak számos dolgozót, akik a pandémia lecsengése után akár tömegesen távozhatnak más vállalatokhoz, illetve külföldre.

A Magyar Nemzetnek a BKV belső működését jól ismerő forrásai arról számoltak be, hogy a cég különböző intézkedései – vagy azok hiánya – csak tovább növelik a dolgozók jelenleg is súlyos megélhetési problémáit.

Az egyik húsba vágó kérdés a járatritkítások miatti túlóralehetőségek lecsökkenése, ami például a buszvezetők esetében akár havi 100 ezer forintos bevételkiesést is jelenthet, így nagyjából a 2017-es bérszínvonalon keresnek.

Ráadásul, a lap információi szerint, a megbetegedett járművezetőket – újbóli munkába állásuk után – két hétre kiveszik az úgynevezett „startjukból”, vagyis olyan vonalakra oszthatják be őket, amelyeken a megszokottnál nagyságrendekkel kevesebb pénzt visznek haza.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön is törvénnyel védené hazánk függetlenségét a külföldi befolyásolási kísérletektől?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!