2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Tóbiásék bojkottálják a hírhamisító közmédiát

2015. március 14., szombat 18:00

Március 15-én beindul a fideszes propagandagépezet – az MSZP vezetése szerint. A párt elnöke a Szabad Sajtó-díj átadásán azt mondta, hogy a közmédia mára a cenzúra és a hírhamisítás szinonimája lett. A párt budapesti elnöke pedig azt állította, hogy személy szerint bojkottálja a közmédiát.

„Nem kéne nekem itt beszédet mondanom, de üzenetet hozok az illegalitásból, elvtársak!” Ezekkel a szavakkal köszönte meg a Szabad Sajtó-díjat a Népszava karikaturistája az MSZP vezérkarának. Pápai Gábor mellett Grecsó Krisztián író, az Élet és Irodalom rovatvezetője és a Kanadai Magyar Hírlap nevű online újság kapta az elismerést. Posztumusz díjazták a 2013-ban elhunyt Hovanyecz Lászlót, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettesét. A díjat átadó szocialista pártelnök a közmédiát vette górcső alá.

„Mára az állami pénzből működtetett hírszolgáltatás a cenzúra és a hírhamisítás szinonimája lett” – mondta Tóbiás József, aki szerint az elmúlt bő másfél évszázadban sokszor voltak olyan kormányok, amelyek látszólag ünnepelték a magyar szabadságharcot, a márciusi ifjakat, de napi tetteikben gyalázták annak eszményét. „1848 szellemének arculcsapása évek óta zajlik hazánkban. És a szabadságharc egyik legnagyobb óhajának, a sajtószabadságnak az eltiprása alig leplezett kormányzati szándék. A sajtószabadság és 1848 ethoszának újbóli meggyalázásának vagyunk tanúi. Sajnálatos, hogy éppen holnap, március 15-én kapcsol nagyobb fokozatra a hatalom, amikor beindul az állami propagandagépezet” – tette hozzá a szocialista elnök.

A közmédia épülete előtt a párt budapesti elnöke nyilatkozott hasonlóképpen. „Itt, ebben az épületben hónapok óta tartanak az előkészületek egy minden korábbinál nagyobb fideszes propagandagépezet beindítására. Egy ország nézi végig, ahogy a kormány politikusai, a Fidesz vállalkozói nyíltan háborúznak egymással. Ennek következménye lesz az, amit holnaptól itt elindulni látunk” – vélekedett Kunhalmi Ágnes.

Kunhalmi Ágnes a Hír TV kérdésére azt mondta, hogy egy ideje nem szívesen járt a közmédiába, és a jövőben nem is megy be vendégként.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!