2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Többféle vakcinára is szükség lehet

Elképzelhető, hogy nem egyfajta, hanem akár többféle oltóanyagot is alkalmazni kell majd a koronavírus ellen - jelentette ki a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa. Szlávik János hangsúlyozta: a tömeges szűrés önmagában nem oldja meg a helyzetet. Közben ma reggelre újból rekordot döntött a fertőzöttek és az elhunytak száma is.

  • Többféle vakcinára is szükség lehet

Szombat reggelre 5318 fertőzöttet regisztráltak, ez a legtöbb a járvány kezdete óta hazánkban. Meghalt 107, többségében idős, krónikus beteg, ami szintén negatív rekord. Így már több, mint 2300-an hunytak el a koronavírus miatt. Jelenleg 5612 beteget ápolnak kórházban, közülük 405-en vannak lélegeztetőgépen.

Egyre több oktatási intézmény küzd azzal, hogy karanténba kerülnek a tanulói és a dolgozói is. A kaposvári Munkácsy Gimnáziumban korábban három pedagógus koronavírus tesztje lett pozitív, ezért négy osztály és négy tanulócsoport összesen 180 tanulója került karanténba. Az őszi szünetben a honvédség 12 fős alakulata az épület teljes területét fertőtlenítette, így a héten újra indulhatott a tanítás.

Egy hétre viszont bezárt a pécsváradi Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde. Az önkormányzat azért hozta meg ezt a döntést, mert a dolgozók nagy része megfertőződött. A hét közepén még csak a bölcsőde alkalmazottainál jelentkeztek a tünetek, a hét végére azonban kiderült az óvodában is hasonló megbetegedések vannak. Az intézkedés mintegy 100 gyermeket érint.

Szlávik: Több mint 100 oltóanyag kísérlet zajlik a világban

A koronavírus járvány felfutó szakaszában vagyunk, a tömeges szűrés önmagában nem oldja meg a helyzetet - mondta a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa. Szlávik János hangsúlyozta: a koronavírus-antigén tesztek inkább zárt csoportban alkalmasak a pozitív fertőzött igazolására és kiemelésére, például a szociális otthonokban vagy a mentőautóban szállított betegeknél. Hozzátette:

a PCR-tesztek alkalmasabbak arra, hogy kimutassák egy ország átfertőzöttségét, de ehhez is szükség van kontaktkutatásra.

Eközben több mint 100 oltóanyag kísérlet zajlik a világban, és az is lehet, hogy többféle vakcinát kell alkalmazni a koronavírus ellen - mondta a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa. Szlávik János hangsúlyozta: a jelenlegi oltóanyag kísérleteket fiatalokon és időseken is végzik, de a veszélyeztetett korcsoportokra gyakorolt hatás az egyik legfontosabb kutatási szempont.

Hamarosan megérkezhetnek Magyarországra a tesztelésre szánt orosz és kínai vakcina-minták. Erről a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára számolt be Magyarország élőben című műsorunkban.

Amint az oltóanyag vizsgálati kísérletek befejeződnek, a törzskönyvezett vakcinával a rizikócsoportba tartozókat olthatják be először.

Kapcsolódó tartalom:

Újabb negatív rekord: 5318-cal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Szijjártó: Decembertől kerülhet Magyarországra az orosz vakcina

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!