2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Belföld

Többet nem nyilatkozik cégügyeiről Seszták

Többet nem nyilatkozik cégügyeiről a fejlesztési miniszter. Seszták Miklós sajtófőnöke szerint az elmúlt napokban már mindent elmondtak, amit szerettek volna. Részletekbe menően pedig teljesen felesleges válaszolni a kérdésekre.

A fejlesztési tárca új vezetőjének visszás cégügyeiről június óta jelennek meg folyamatosan újságcikkek. Az Index írt arról, hogy több mint 10 éve ügyvédként segédkezett több száz orosz és ukrán cég létrehozásában, amelyek végül behajthatatlan köztartozásokat hagytak maguk után. Később a Népszabadságban jelent meg, hogy megsértette az ügyvédi etikai szabályzatot, amikor több dokumentumot hitelesített egy olyan bt. számára, amelynek a kültagja volt. „Javasolom, hogy elemezzék az etikai szabályzat idevonatkozó részét, és ne felejtsék, vagy ne keverjék össze a polgári jogviszonyból eredő szerződéskötési tilalmat a cégjogi tilalommal” – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.


A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke kiállt Seszták Miklós mellett. A szervezet előírja, hogy ügyvéd nem ellenjegyezhet olyan okiratot, amelyben ő is szerződő fél. Bánáti János szerint azonban védekezésében a tárcavezető olyan cégeljárásokra gondolhatott, amelyekben nincs is szükség ellenjegyzésre. Utólag a kamara már nem vizsgálódhat. „Őszintén meg kell mondanom, hogy ez azért egy kicsit túl van hajtva. Egy ügyvéd elkövethet nagyon súlyos mulasztást, és nagyon súlyos vétséget, amikor a kamara minden erővel azon van, hogy megakadályozza, ez azonban egy olyan alaki szabálynak a megszegése, ha volt ilyen, amely minden szakmánál, minden hivatalnál nap mit nap elkövethető” – fogalmazott a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.

Azt is az Index hozta nyilvánosságra, hogy a miniszter kisvárdai autószalonja helyiségeinek megvásárlására három cég összesen 30 millió forintnyi vissza nem térítendő uniós támogatást kapott. Az egyiknek azonban közvetve egy Seychelle-szigeteki vállalkozás a tulajdonosa. Ez a cég birtokolja a Cipruson bejegyzett Minotaxot, amely társtulajdonosa a miniszter kisvárdai autókereskedésének. Seszták Miklós tagadta, hogy offshore, vagy offshore jellegű cégekkel lenne kapcsolatban: „Én úgy érzem, hogy ez a kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozása.”

A minisztert már hiába kereste a Hír TV. Úgy döntött, többet nem nyilatkozik cégügyeiről. „Ő elmondott ezzel kapcsolatban mindent, amit szeretett volna elmondani, és nem akar többet ebben a témában nyilatkozni. Emiatt. Mert már tényleg nem lehet mit hozzáfűzni. Teljesen felesleges részletekbe menően válaszolni a kérdésre” – szögezte le Lenkei Mirtill, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtófőnöke.

A miniszterelnökséget vezető, egyben az uniós támogatásokat felügyelő miniszter sem nyilatkozott arról, indít-e utólag vizsgálatot a támogatások miatt. Lázár János sajtóosztályán mindössze annyit mondtak a Hír Televíziónak: a kormányszóvivő csütörtökön ismertette álláspontjukat. Kurucz Éva szerint Seszták cégügyeit csak azért kapta fel a sajtó, mert a kormány intézkedései sértik egyes gazdasági szereplők érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!