2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Többet kaphatott a földjéért a fideszes

Hír TV

2018. március 7., szerda 20:46, frissítve: szerda 22:54

Többszörös áron sajátította ki az állam egy egri fideszes önkormányzati képviselő földterületeit - állítja az LMP országgyűlési képviselőjelöltje. Komlósi Csaba szerint Orosz Lászlóné és férje csaknem 22 millió forintot kaptak egy kicsivel több, mint négyhektáros szántóért, amelyen keresztülmegy az M25-ös. Korábban a helyi Fidesz a Jobbikot vádolta telekspekulációval. Mirkóczki Ádám szerint most is bebizonyosodott, hogy a nagyobbik kormánypárt követi el azt, amivel másokat vádol.

A régóta vágyott M25-ös autóút (amely Egert az autópályával köti majd össze) megépítése közben az állam több földterületet kisajátított, tulajdonosaikat pedig kártalanította. Az LMP egri országgyűlési képviselőjelöltje szerint azonban vannak, akik gyanúsan jól jártak azzal, hogy a földjükön megy keresztül az út. Komlósi Csaba szerint egy fideszes önkormányzati képviselő a többszörösét kapta a földterületeiért annak az összegnek, ami ilyenkor szokásos.

Találtunk olyan információkat, hogy fideszes képviselő – név szerint Orosz Lászlóné egri önkormányzati képviselő –többszörös árat kapott az általa átadott földekért. A kisajátításkor az állam kártalanítja azokat, akiktől elveszik a földeket. Az egri átlagár egymillió forint körül mozog szántóterület esetében hektáronként, ő körülbelül 12 millió forintot kapott egy hektár földért - mondta el Komlósi.

Korábban a jobbikos Mirkóczki Ádám felvetette, hogy az M25-öst más útvonalon, olcsóbban is meg lehet ne építeni. Őt akkor két egri önkormányzati képviselő telekspekulációval vádolta meg. A fidelitasos Lombeczki Gábor, és Kovács Cs. Tamás szerint a politikus azért állt elő egy módosított útvonallal, mert azt akarta, hogy az ő párttársa földjét sajátítsa ki az állam. Mirkóczki a kijelentés miatt perelt, és első fokon neki adott igazat a bíróság.

Megint kiderült, hogy az a sok aljasság, amivel másokat vádolnak – történetesen engem – azt mindig ők követik el. Itt is az történt, Orosz képviselő asszony ügyében. Hab a tortán, hogy egyébként nemhogy nagy összeget kapott, hanem – amiről nekünk tudomásunk van az érintettek tekintetében, akiknél a kisajátítások történtek – a Fideszes képviselő asszony és családja négyszeres áron kapott az államtól kártérítést. Én azt gondolom, hogy nincs cinikusabb, aljasabb, gátlástalanabb és hazugabb politika, mint amit a Fidesz csinál, nemcsak országosan, hanem itt helyben is – reagált Mirkóczki.

Az andornaktályai és az egri külterületi ingatlanok egy banki kalkulátor szerint átlagosan egymillió forintba kerülnek hektáronként. Az Egri ügyek internetes újság szerint Orosz Lászlóné és férje a 4,3 hektárnyi földterületükért összesen csaknem 22 millió forintot kapott az államtól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!