2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Több tízezer fiatal kapta vissza a nyelvvizsga árát

  • Több tízezer fiatal kapta vissza a nyelvvizsga árát

Már több mint tízezer fiatalnak fizette vissza a sikeres nyelvvizsga díját az állam – közölte a család- és ifjúságügyi államtitkár. Novák Katalin emlékeztetett, hogy január elsejétől az állam minden 35 év alatti fiatalnak megtéríti egy, legalább komplex középfokú nyelvvizsga díját.

„Az idegen nyelvtudás az egy belépő egy sikeres élethez, és minekünk magyaroknak, akiknek van egy olyan titkos nyelvünk, amit senki más nem beszél rajtunk kívül a világon, pláne szükségünk van arra, hogy megtanuljunk idegennyelveket ahhoz, hogy boldogulni tudjunk. Nem arra kell gondolni, hogy ez a boldogulás azt jelentené, hogy külföldön szeretnénk élni, karriert elérni, sikeresen élni, vagy a szakmánkban előbbre jutni, hanem azt is, hogy Magyarországon mindenki a saját szakterületén követni tudja a legfrissebb trendeket, információhoz jusson, ha felmegy az internetre, akkor az idegennyelvű információk is elérhetők legyenek számára” – fejtette ki az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!