2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Több száz kutya kerül menhelyre a petárdák hangja miatt

Évente több száz kutya szökik el szilveszterkor a tűzijátékok és petárdák hangja miatt. Az állatmenhelyek vezetői azt javasolják, hogy erre az éjszakára mindenki engedje be a kutyáját a lakásba. Az állatorvosoknál még ma is nagy volt a forgalom, sokan ugyanis most vették meg a nyugtatót házi kedvencüknek.

Nyugtatópasztát javasol a kutyáknak az állatorvos szilveszter éjjelére. Vainer Attila azt mondja, ezen a héten a legtöbben ezért jöttek hozzá. Használni azonban csak kellő óvatossággal szabad, ugyanis a kutyák leszedált állapotba kerülnek, felügyelet nélkül nem hagyhatók a hidegben.

A tűzijáték miatt megriadt kutyákat nem szabad felügyelet nélkül hagyni – erre figyelmeztet az egyik fővárosi állatotthon szóvivője. Az év utolsó éjszakáján minden dolgozójuk a telefon mellett ül és fogadja a bejelentéseket.


„Várjuk itt, az állatotthonban azokat az állatokat, akik nem tudnak azonnal hazajutni. Számukra ideiglenes karanténhelyet nyitottunk, és reményeink szerint, ahogy korábban is, az idén is minél többüket haza tudjuk juttatni” – mondta el a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője.

Az egyik állatmentő szervezet hat autóval járja Budapestet és begyűjtik az elkóborolt kutyákat. Amelyikben azonosítócsipet találnak, azt haza is tudják vinni. A törvényi kötelezettség ellenére azonban sok kutyából még mindig hiányzik a mikrocsip.

„Mi úgy számolunk, hogy három nap alatt 150 és 200 közötti bejelentés érkezik, ebből 50-60 kutyát tudunk hazajuttatni, a többi az vagy nem lesz meg, vagy a gazdája találja meg, illetve van, aki menhelyre kerül csip nélkül” – fejtette ki Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke.

Évente több száz kutya kerül menhelyre a szilveszteri tűzijátékok után, amelyek közül a többség aztán évekig nem talál gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!