2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Több mint 400 kiállító mutatja be termékeit a XXV. gazdanapokon

A hétvégén rendezik a XXV. Szentlőrinci Gazdanapokat, az ország legnagyobb vidéki mezőgazdasági szakkiállítását. Több mint 400 kiállító mutatja be termékeit – a díszvendég idén Horvátország.

  • Több mint 400 kiállító mutatja be termékeit a XXV. gazdanapokon

A gazdanapok a negyedszázad alatt az ország legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítása lett. Idén több mint 400 kiállító viszi el termékeit. Ebben az évtizedben Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata lett a mezőgazdaság – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a megnyitón.

„2010 óta mintegy másfélszeresére nőtt az agrárium kibocsátása és ebben az időszakban nem volt olyan év, hogy a három legdinamikusabban fejlődő agrárgazdaságok egyike ne a magyar lett volna, minden évben az első három leggyorsabban fejlődő agrárgazdaság egyike volt az Európai Unión belül. Ami jól mutatja, hogy elmozdult valami egy jó irányba és ezt az utat végig kellene járnunk, hisz egyértelműen látszanak ennek eredményei” – nyilatkozta Győrffy Balázs.

A gazdanapok díszvendége idén Horvátország, nyolc megyéjükből 50 kiállító érkezett déli szomszédunktól. Európában Horvátország negyedik legnagyobb mezőgazdasági partnere Magyarországnak.

„Nagyon sok olyan közös pont van az Európai Unió különböző döntéshozó fórumainál, ahol bizony Magyarország és Horvátország váll vállvetve küzd egymással a horvát és a magyar gazdálkodók érdekeiért, és hát ez a küzdelem valóban nem egyszerű” – mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

Süli János Paks II építéséért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, a térség gazdáitól várják, hogy az építkezés idején megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerrel lássák el a dolgozókat.

„Mi önöknek azt az együttműködést ajánljuk, hogy amikor az erőmű épül, akkor is körülbelül tízezer embert kell majd nekünk élelmezni. Szeretnénk mi a térségből megoldani a rövid élelmiszerutak kialakításával. Ezzel az Agrárkamarával való együttműködés alapjait leraktuk, de majd folytatnunk kell, és akkor ebből lehet egy hasznos program, és azt is szeretnénk, hogy ez maradandó fejlődést okozzon a régióban” – fejtette ki.

A szakmai előadások mellett a közönség számára is vonzó programot kínál a vásár. Lesz vadpörkölt kóstoló és itt rendezik a Nemzeti Vágta megyei döntőjét is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!