2021. augusztus 2.,
hétfő, Lehel napja

Több lábon állt a díler

2021. május 7., péntek 10:37

A Ráckevei Járási Ügyészség vádat emelt egy kábítószer ellátó hálózat illetve egy szervezett hústolvaj banda ellen, amelyek tagjai között átfedés mutatható ki.

A vádirat szerint a vádlottak közül három személy 2018 nyara és 2019 áprilisa közötti időszakban szervezetten értékesített különböző kábítószereket Ráckeve és Dömsöd térségében. A kokainnal, speeddel és marihuannával is foglalkozó tagok között feladatmegosztás volt a beszerzés és az értékesítés tekintetében.

Nemcsak tevékenységüket, hanem az egyes anyagok árait is összehangolták a piacon, így maximalizálták a milliós nagyságrendűre tehető bevételt, amin megosztoztak. Emellett az egyikük ezzel egyidejűleg két másik személlyel együttműködött abban, hogy egy környékbeli üzemből különböző húskészítményeket lopjanak majdnem egymillió forint értékben, és azt nyomott áron értékesítsék.

A vádlottak között továbbá szerepelnek olyan személyek is, akik a dílerektől nagyban vásárolták a kábítószert és olyan is, aki a lopott húst átvette, tudva annak eredetéről. Az ügyben a Ráckevei Járási Ügyészség összesen kilenc személy ellen emelt vádat. A vádpontok között bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, kábítószer birtoklás bűntette, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette és bűnpártolás vétsége is megtalálható. Az elkövetők elfogásakor készült rendőrségi képek az alábbi linken tekinthetők meg: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-akta- felszamolt-bunbanda

 

HírTV