2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Több fizetést akarnak a kistelepülések polgármesterei

2015. április 8., szerda 11:45, frissítve: szerda 12:03

A 2014 előtti szintet állítaná vissza a polgármesteri bérezésről benyújtott módosító javaslat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint.

Schmidt Jenő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta, a 2014 októbere óta hatályos jogszabály szerint ugyanis jelentősen csökkentek a polgármesteri fizetések a kistelepüléseken, ezt orvosolhatná az új jogszabály.

– Kétharmados törvény az önkormányzati törvény. Kíváncsian várom, hogy meg fogják-e ezt a parlamentben szavazni. Ez a kistelepüléseknek hoz valamit vissza. Az előző időszakból hozzák vissza a bértáblájukat, ami azt jelenti, hogy jelen pillanatban egy ötszáz fő alatti településnél a polgármester kevesebbet keres, mint a közmunkás-minimálbér, szeretném ezt hangsúlyozni, és utána sávosan megy fel, a helyettes államtitkári bérbesoroláshoz van téve a polgármesteri bér, annak tíz-húsz-harminc-ötven százalékáig megy fel a tarifa, most van benn egy törvénymódosító javaslat, ami az előző bért hozza vissza – mondta Schmidt Jenő.

Tekintse meg a teljes interjút:


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!