2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Százezernél is többen érdeklődnek a hétvégi kormányellenes tüntetés iránt

Hír TV

2018. április 11., szerda 15:00, frissítve: szerda 22:01

Már több mint százezren érdeklődnek a Facebookon spontán indult szombati kormányellenes tüntetés iránt. A demonstrációra vidékről is sokan érkezhetnek, a közösségi oldalon tart a fuvarszervezés is. Az ellenzéki pártok sorra jelentik be csatlakozásukat a tiltakozáshoz.

Lányi Örs képtelen volt belenyugodni, hogy az aránytalan választási rendszer ismét kétharmados kormánytöbbséget eredményezett. Egyéni megmozdulásként hozott létre egy demonstrációra hívó eseményt a Facebookon.

Ami reális célnak tekinthető, az az, hogy a szavazatokat újra számláljuk, valamint az, hogy megmutatja ez a tömeg, hogy többen vannak azok, akik változást akarnak, mint azok, akik belenyugszanak a rendszerbe - mondta el a főszervező.

A Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért címmel hirdetett megmozduláshoz már az első órákban több ezren csatlakoztak, mára az érdeklődők száma százezressé duzzadt. Egy másik csoport párhuzamosan szervezte az Akik Nem a Fideszre Szavaztak című demonstrációt. Ez már egy több mint húszezres tömeget szólított meg, amikor a szervezők az eredeti vasárnapi időpontot megváltoztatták, hogy összekapcsolódhasson a két tüntetés. Így szombaton este fél hatkor kezdődik a demonstráció. A gyülekező az Operaház előtt lesz, majd az Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út, alkotmány utca útvonalon vonulnak a Parlamenthez. Vidékről is sokan jelezték részvételüket, de központilag szervezett buszoztatás nem lesz.

Jöjjenek minél nagyobb számban, de ezt szervezzék meg maguk, tehát mi ezt nem tudjuk megszervezni. Én azt tudom, arról hallottam tegnap, hódmezővásárhelyiekkel beszéltem, hogy ott buszokat szerveztek. Elmondták nagyon lelkesen, hogy a Tesco parkolójában fognak találkozni. Szegedről ugyanúgy tudom, hogy a Tesco parkolójában lesz egy találkozó, de akik kocsival jönnek föl, azok írják ki, a Facebook erre egy nagyon jó eszköz. Tehát hirdessék az ismerőseik, a barátaik körében, hogy van még hely az autóban, tessék beszállni - buzdított Homonnay Gergely, szervező.

A Facebookon külön fuvarszervező csoport is alakult, amelyen a demonstrációra tartó buszos és autós ajánlatokat várják. A szombati kormányellenes tüntetéshez a Jobbik is csatlakozott, a Fidesz kommunikációs igazgatója ezzel szemben azt várná el, hogy a választási eredményt mindenki fogadja el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!