2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Tízezer élelmiszercsomag jut a nélkülözőkhöz az ünnepek alatt

A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, melyeket most tovább súlyosbítanak a koronavírus-járvány hatásai. Rajtuk szeretne segíteni a Magyar Vöröskereszt bevonásával a Mészáros Csoport.

A legnagyobb hazai humanitárius szervezet az ország minden pontjára juttat abból a tízezer darab adománycsomagból, melyeket a Mészáros Csoport a hozzájuk tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állított össze, több mint 50 millió forint értékben. Az élelmiszercsomagokba olyan termékek is helyet kaptak, melyek ritkábban kerülhetnek a nélkülöző családok asztalára. A többi között friss tojás, méz és egy rúd bejgli is részét képezi az adománynak.

A Mészáros Csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy 1000 egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból. 

A nagyszabású, egész országra kiterjedő felajánlásnak köszönhetően a kedvezményezetteknek legalább az élelmiszerekre nem kell költeniük a következő hetekben, ezáltal nagyobb biztonságban tölthetik el az ünnepeket.

„A Magyar Vöröskereszt minden lehetőséget megragad arra, hogy segítse a legelesettebbeket a téli hónapok, valamint a COVID-19 okozta együttes kihívások átvészelésében. Ezzel a jelentős méretű adománnyal tízezrek karácsonyát tehetjük meghittebbé!” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Az élelemiszercsomagok összeállításában a Magyar Vöröskereszt és a Mészáros Csoport önkéntesei is részt vettek, a mintegy 70 tonnányi élelmiszert a szintén a Mészáros Csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a karitatív szervezet regionális központjaiba.

Innen a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat a koronavírus járványra tekintettel egyenként a rászorulóknak.

„A tavaly évvégi ételosztási akcióban már gördülékeny munkakapcsolat alakult ki a Mészáros Csoport és a Magyar Vöröskereszt között. Örömünkre szolgál, hogy idén is e nagy múltú, jelentős tapasztalatokkal rendelkező szervezet közreműködésével tudunk segíteni a rászorulókon. A magyar gazdaság egyik kulcsszereplőjének számító vállalatcsoportnál valamennyien hiszünk a szolidaritás erejében, ezért is született tulajdonosi döntés tízezer család és egyedülálló idős ember megsegítéséről az ünnepekre” -  tette hozzá Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója.

A Magyar Vöröskereszt további segélyakciói a www.voroskereszt.hu oldalon, valamint a 1359-es adományvonalon támogathatók.

Mészáros Csoport

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!