2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Tízezer élelmiszercsomag jut a nélkülözőkhöz az ünnepek alatt

A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, melyeket most tovább súlyosbítanak a koronavírus-járvány hatásai. Rajtuk szeretne segíteni a Magyar Vöröskereszt bevonásával a Mészáros Csoport.

  • Tízezer élelmiszercsomag jut a nélkülözőkhöz az ünnepek alatt

A legnagyobb hazai humanitárius szervezet az ország minden pontjára juttat abból a tízezer darab adománycsomagból, melyeket a Mészáros Csoport a hozzájuk tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állított össze, több mint 50 millió forint értékben. Az élelmiszercsomagokba olyan termékek is helyet kaptak, melyek ritkábban kerülhetnek a nélkülöző családok asztalára. A többi között friss tojás, méz és egy rúd bejgli is részét képezi az adománynak.

A Mészáros Csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy 1000 egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból. 

A nagyszabású, egész országra kiterjedő felajánlásnak köszönhetően a kedvezményezetteknek legalább az élelmiszerekre nem kell költeniük a következő hetekben, ezáltal nagyobb biztonságban tölthetik el az ünnepeket.

„A Magyar Vöröskereszt minden lehetőséget megragad arra, hogy segítse a legelesettebbeket a téli hónapok, valamint a COVID-19 okozta együttes kihívások átvészelésében. Ezzel a jelentős méretű adománnyal tízezrek karácsonyát tehetjük meghittebbé!” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Az élelemiszercsomagok összeállításában a Magyar Vöröskereszt és a Mészáros Csoport önkéntesei is részt vettek, a mintegy 70 tonnányi élelmiszert a szintén a Mészáros Csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a karitatív szervezet regionális központjaiba.

Innen a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat a koronavírus járványra tekintettel egyenként a rászorulóknak.

„A tavaly évvégi ételosztási akcióban már gördülékeny munkakapcsolat alakult ki a Mészáros Csoport és a Magyar Vöröskereszt között. Örömünkre szolgál, hogy idén is e nagy múltú, jelentős tapasztalatokkal rendelkező szervezet közreműködésével tudunk segíteni a rászorulókon. A magyar gazdaság egyik kulcsszereplőjének számító vállalatcsoportnál valamennyien hiszünk a szolidaritás erejében, ezért is született tulajdonosi döntés tízezer család és egyedülálló idős ember megsegítéséről az ünnepekre” -  tette hozzá Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója.

A Magyar Vöröskereszt további segélyakciói a www.voroskereszt.hu oldalon, valamint a 1359-es adományvonalon támogathatók.

Mészáros Csoport

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!