2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Tízezer ágyunk van, ahol el tudunk látni koronavírusos beteget, felkészítettük az egészségügyet

  • Tízezer ágyunk van, ahol el tudunk látni koronavírusos beteget, felkészítettük az egészségügyet

Miután megérkezett a második hullám, praktikákat kell elővenni. Időnként tartok kórház ellenőrzést, mivel most elterjedt a hír, hogy a Korányiban nincs elég ágy. Ez nem igaz, van elegendő hely és lélegezetőgép

– jelentette ki Orbán Viktor, kormányfő a Kossuth Rádió a Jó reggelt, Magyarország című műsorában, miután ellátogatott a Korányi Kórházba. Hozzátette: gyorsul a járvány, ahol fogy a kapacitás, arra van egy lépcsőzetes haditerv.

Ha elfogy az ágy, jön a következő kórház, ha elfogy a személyzet, jön a vezérlés, erre kidolgoztunk egy haditervet – erősítette meg a kormányfő. 10 ezer ágyunk van, ahol el tudunk látni koronavírusos beteget, felkészítettük az egészségügyet. Tavasszal időt kellett nyerni, hogy felkészítsük, nem mondom,, hogy tökéletes állapotban van az egészségügy, nem akarom azt mondani, hogy a kórházak kényelmesen működnek.24 óráznak az orvosok és az ápolók. Most nem mondjuk, maradjanak otthon az emberek, mindenki tudja élni az életét. Az országnak működnie kell – mondta a kormányfő reggeli rádióinterjúban.

Az egészségügy fel van készítve, a miniszterelnök arra kéri a magyarokat, hogy tartsák be a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó szabályokat. – Az országnak működnie kell – hangsúlyozta. Minden olyan nemzetközi elemzés, amely a válság első hullámáról szól, a világ 25 legjobban védekező országa közé helyezte Magyarországot.

Arra, hogy várhatók-e további szigorítások, Orbán Viktor elmondta, a felelősség a kormányé és személyesen a kormányfőé, így az operatív törzzsel konzultálva és a munkacsoportokkal együttműködve hoznak döntéseket. A járványügyi szakembereknek elsőbbségük van ebben az ügyben és a kormányfő arra kéri az embereket, ne a szakembereket támadják, mert a védekezés sikerese ma elsősorban rajtuk múlik és az ő támadásukkal egyben az országot támadják. Hogy nincs szakember és elég kórházi ágy, mind hazugság – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint nem a sajtó a fő hibás a félelemkeltésben és álhírek terjesztésében, a baloldali politikusok már annál inkább, hiszen nem az ésszerűségre törekednek és az állampolgárok felelős tájékoztatására, hanem a baloldal gerjesztette politikai vita zajlik, amibe beszállt a hozzájuk kötődő sajtó is.

Megvannak a feltételek a védekezésre, nincs ok pánikra, ha a baloldal is ezt mondaná, akkor a sajtó sem gerjesztené a vitát. Most igazán lehetne támogatni az országot. A belügyminiszter megkapta az utasításokat, majd megvizsgáljuk, hogyan lehet kezelni a kamuhíreket, de most kisebb gondom is nagyobb – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: nem lesz egy jó hangulatú őszünk, arra kér mindenkit, hogy készüljön fel mindenki lelkileg.

– A napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret, fiataloknak mondom elsődlegesen, nehogy ők legyenek akik megfertőzik az időseket, az idősekkel szemben a vírus az jó, aki belehal azt nem tudjuk visszahozni – mondta Orbán Viktor, hozzátette: az eszközöket megrendelték az iskolákba, október 1-től mindenhol lesz elegendő hőmérő, a Kásler és Pintér miniszter úr állja a sarat, higgadtság a kulcs szó a védekezésben. A kormány felkészült a járványra az eszközök tekintetében is.

A gazdasági operatív törzs működését illetően a kormányfő arról tájékoztatott, holnap reggel tartanak megbeszélést, amelyen a hitelmoratóriumokról döntenek. A kormány ugyanis korábban arról döntött, hogy a családok és vállalkozások hiteleik törlesztésétől eltekinthetnek a következő év január elsejéig. A cégek fele, kétharmada élt ezzel, azonban szombaton arról fognak dönteni, hogy mi legyen január után.

– Amíg nincs vakcina, addig védekezni kell – jelentette ki a miniszterelnök a gazdasági kilábalás várható időtartama kapcsán. A kormány 2 milliárdot adott az európai vakcinafejlesztésre is, azonban a kormányfő a gazdaságban látja az esélyt: ha a baloldal által tagadott számokat nézzük, Magyarországon januárban 4 millió 458 ezer ember dolgozott, augusztusban már 4 millió 513 ezer volt ez a szám. Vagyis, az áprilisi mélyponthoz képest ma 144 ezerrel többen dolgoznak – közölte Orbán Viktor. Mint mondta, speciális problémát jelent Budapest turizmushelyzete, mivel az szinte kizárólag külföldiekre épül.

 

 

Magyar Nemzet, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.
Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!