2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Tizenhárom és fél év a tatabányai gyilkosnak

Első fokon 13 és fél évet kapott az a tatabányai fiatal, aki tavaly tavasszal fél órán belül két hajléktalant agyonvert. A kamasz két éve maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba, de elutasították.

  • Tizenhárom és fél év a tatabányai gyilkosnak

Kéz- és lábbilincsben hozták a tatabányai törvényszékre azt a 16 éves fiatalt, aki a vád szerint 2017 áprilisában néhány óra alatt két hajléktalant vert halálra brutális kegyetlenséggel. M. Apollót a térfigyelő kamerák alapján azonosították, és alig fél nappal a bűncselekmények elkövetése után el is fogták. A fiú beismerő vallomást tett, ám a májusi tárgyaláson új történettel állt elő. Akkor azt mondta, egy Maci becenevű férfi, Illés Béla kényszerítette a második gyilkosság elkövetésére. A pénteki tárgyaláson szembesítették őket egymással, ahol a felbujtással vádolt férfi tagadta, hogy bármi köze lett volna a gyilkosságokhoz.

A tanú meghallgatását követően az ügyész vádbeszédében hosszasan taglalta a vádlott rossz családi körülményeit, mely a vádhatóság szerint hozzájárulhatott a bűncselekmények elkövetéséhez. A kamasz fiúnak rendszeresen egyedül kellett vigyáznia alig 5 éves öccsére, pedig Ő maga is speciális nevelési igényű volt. Az ügyész kiemelte: M. Apolló 2016-ban saját maga kérte a gyámhatóságtól, hogy vegyék gyámság alá, de ezt elutasították. Az ügyész szerint az áldozatokkal brutálisan végzett a fiatal vádlott.

Mindkét sértett bántalmazása rendkívül durva módon következett be, az arckoponya és az agykoponya mindkettejüknél rendkívüli módon eltorzult, gyakorlatilag felismerhetetlenné vált a számos törés, ütődés vonatkozásában.

Az ügyész végül 15 év letöltendő börtönbüntetést kért a vádlottra. Utóbbi védője beszédében úgy fogalmazott: nem állítja, hogy védence nem lenne bűnös, de szerinte a nyomozás és a tárgyalás során is lett volna lehetőség alaposabban feltárni az eset körülményeit.

„Valamilyen úton-módon a nyomozóhatóság eljut a gyanúsítotthoz, és megkezdődik a kihallgatása. Hogy kezdődik meg a kihallgatása: Videóra veszik az első meghallgatását. Jó lett volna megnézni azt a videót, de nem tudtok megnézni, mert az a videó elveszett. Persze van ilyen, a technika furcsán bánik sokszor a nyomozóhatósággal, de azért nem esik jól az embernek védőként amikor csak egy jegyzőkönyv van egy meghallgatásról, amiről egyébként egy videófelvétel is lehetne” - nyilatkozta a vádlott ügyvédje. 

A bíróság végül több órás tanácskozás után hirdetett ítéletet.

„Fiatalkorú Marton Apolló vádlott bűnös, emberölés bűntettében és kétrendbeli kifosztás bűntettében. Ezért Őt a bíróság halmazati büntetésül 13 év 6 hónap fiatalkorúak börtönfokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltással büntetni. A vádlott a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsájtható feltételesen szabadlábra” – jelentette ki Szabó Ferenc tanácsvezető bíró a Tatabányai Törvényszékről. 

Az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Kritikus a hazai vizek helyzete

Kritikus a hazai vizek helyzete

Rekordalacsony a folyók vízszintje az aszály miatt. Siklós Gabriellát, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjét kapcsoltuk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!