2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Tizenhárom és fél év a tatabányai gyilkosnak

Első fokon 13 és fél évet kapott az a tatabányai fiatal, aki tavaly tavasszal fél órán belül két hajléktalant agyonvert. A kamasz két éve maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba, de elutasították.

  • Tizenhárom és fél év a tatabányai gyilkosnak

Kéz- és lábbilincsben hozták a tatabányai törvényszékre azt a 16 éves fiatalt, aki a vád szerint 2017 áprilisában néhány óra alatt két hajléktalant vert halálra brutális kegyetlenséggel. M. Apollót a térfigyelő kamerák alapján azonosították, és alig fél nappal a bűncselekmények elkövetése után el is fogták. A fiú beismerő vallomást tett, ám a májusi tárgyaláson új történettel állt elő. Akkor azt mondta, egy Maci becenevű férfi, Illés Béla kényszerítette a második gyilkosság elkövetésére. A pénteki tárgyaláson szembesítették őket egymással, ahol a felbujtással vádolt férfi tagadta, hogy bármi köze lett volna a gyilkosságokhoz.

A tanú meghallgatását követően az ügyész vádbeszédében hosszasan taglalta a vádlott rossz családi körülményeit, mely a vádhatóság szerint hozzájárulhatott a bűncselekmények elkövetéséhez. A kamasz fiúnak rendszeresen egyedül kellett vigyáznia alig 5 éves öccsére, pedig Ő maga is speciális nevelési igényű volt. Az ügyész kiemelte: M. Apolló 2016-ban saját maga kérte a gyámhatóságtól, hogy vegyék gyámság alá, de ezt elutasították. Az ügyész szerint az áldozatokkal brutálisan végzett a fiatal vádlott.

Mindkét sértett bántalmazása rendkívül durva módon következett be, az arckoponya és az agykoponya mindkettejüknél rendkívüli módon eltorzult, gyakorlatilag felismerhetetlenné vált a számos törés, ütődés vonatkozásában.

Az ügyész végül 15 év letöltendő börtönbüntetést kért a vádlottra. Utóbbi védője beszédében úgy fogalmazott: nem állítja, hogy védence nem lenne bűnös, de szerinte a nyomozás és a tárgyalás során is lett volna lehetőség alaposabban feltárni az eset körülményeit.

„Valamilyen úton-módon a nyomozóhatóság eljut a gyanúsítotthoz, és megkezdődik a kihallgatása. Hogy kezdődik meg a kihallgatása: Videóra veszik az első meghallgatását. Jó lett volna megnézni azt a videót, de nem tudtok megnézni, mert az a videó elveszett. Persze van ilyen, a technika furcsán bánik sokszor a nyomozóhatósággal, de azért nem esik jól az embernek védőként amikor csak egy jegyzőkönyv van egy meghallgatásról, amiről egyébként egy videófelvétel is lehetne” - nyilatkozta a vádlott ügyvédje. 

A bíróság végül több órás tanácskozás után hirdetett ítéletet.

„Fiatalkorú Marton Apolló vádlott bűnös, emberölés bűntettében és kétrendbeli kifosztás bűntettében. Ezért Őt a bíróság halmazati büntetésül 13 év 6 hónap fiatalkorúak börtönfokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltással büntetni. A vádlott a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsájtható feltételesen szabadlábra” – jelentette ki Szabó Ferenc tanácsvezető bíró a Tatabányai Törvényszékről. 

Az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!