2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Tízen nyerhetnek 200 ezer forintos ösztöndíjat

  • Tízen nyerhetnek 200 ezer forintos ösztöndíjat

Könyv- és folyóiratszerkesztői pályakezdéshez hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások minisztériuma. A 2 évig tartó, havi bruttó 200 ezer forintos ösztöndíjat tízen nyerhetik el. Az Oláh János szerkesztői ösztöndíjról a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által működtetett szakmai kuratórium dönt.

„Pályakezdőként folyóiratot vagy könyveket szerkeszteni legalább annyira elhivatottság, mint amennyire potenciális munkahely. Munkahelyként pedig sokszor inkább státusz mint megélhetés. Az Oláh János szerkesztői ösztöndíj a létrehozók okos és példamutató elképzelése szerint éppen nekik, a fiatal szerkesztő tehetségeknek szeretne segíteni. Az ösztöndíjjal biztosított anyagi és egzisztenciális biztonság ideje alatt egy fiatal szerkesztő nyugodtan dolgozhat” – mondta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

„Az izraeli hadseregen a világ szeme”

„Az izraeli hadseregen a világ szeme”

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!