2021. 11. 28. Vasárnap Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Tíz hektárnyi erdőt vágnának és parcelláznának ki Mogyoródon

A polgármester édesanyjának is tulajdonjoga van abban az erdőben, amit belterületté minősítene és kivágatna Mogyoród önkormányzata - erről beszélt a Fidesz helyi önkormányzati képviselője. Kurucz Péter azt mondta a település vezetőjének családja, így nagy haszonnal tudná értékesíteni a kiparcellázott területet. A lakók egy része tiltakozik a döntés ellen.

Tíz hektárnyi erdőt irtanának ki a "Civilek Mogyoródért" képviselői és polgármesterük Paulovics Géza, hogy azt belterületté nyilvánítva és kiparcellázva a jelenlegi értékének a sokszorosáért értékesítsék-mondta a település fideszes önkormányzati képviselője. Kurucz Péter szerint az erdőterületben a polgármester édesanyjának is részesedése van.

"A civilek Mogyoródért képviselőcsoport másik fontos döntése és elképzelése erről a településről, hogy ha már csinálnak ilyen belterületbe vonásokat, akkor azok lehetőleg elsősorban az ő érdekeltségükbe, az ő tulajdonukba lévő területeken történjenek, tehát az ő elképzelésükben a fejlesztések jó, hogyha olyan területeken történnek, ami az ő tulajdonukban van, vagy a családjaik tulajdonában van. Itt sem történt másként, ez a tíz hektáros erdő éppen a polgármester édesanyjának a tulajdonában van, egy része."

- mondta Kurucz Péter, Mogyoród önkormányzati képviselője.

Kurucz Péter szerint Paulovics Géza polgármester másodszor is megszavaztatta az erről szóló döntést, mivel elsőre nem fogadta el azt a képviselő-testület. Ezért még aznap délutánra, december 20-ra, újabb rendkívüli ülést hívott össze.

"A délelőtti testületi ülésen a polgármester nem jelezte, hogy érintett ebben a döntésben."

- jegyezte meg Kurucz Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője Mogyoródon.

Paulovics Géza az első szavazás előtt azt sem jelezte, hogy részben az édesanyja tulajdonában van az erdő. Kerestük a polgármestert is, ő azonban azt állította, hogy ezt megtette.

"- Ön viszont a képviselőtestületi döntés előtt nem jelezte ezt a képviselőtestületnek.

 

- De! Jeleztem! Akkor tessék elolvasni a jegyzőkönyvet tisztelt uram és az önkormányzattól kikérni a jegyzőkönyvet. Én bejelentettem az érintettséget.

 

- Igen a második meghirdetett rendkívüli testületi ülés előtt már igen, viszont az első előtt nem.

 

- Az első előtt is bejelentettem az érintettségemet, ezt jobb, ha tőlem tudja."

- mondta Paulovics Géza, Mogyoród polgármestere telefonon.

Csakhogy Kurucz Péter azt mondta, hangfelvétellel tudja bizonyítani, hogy ez nem így történt. A polgármester azt viszont már nem tagadta, hogy hozzátartozójának tulajdonjoga van az erdőterületben.

Mogyoródon jelenleg közel ezer üres telken lehetne építkezni, de az önkormányzat döntése értelmében ezt a tíz kehtárnyi erdőt szintén erre a célra szánja a település vezetése.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Korózs Lajos betiltotta volna azt a vakcinát, aminek az életét köszönheti

A keleti vakcinák elleni támadásokat a baloldal tavaly novemberben, már az első pillanatban elkezdte. 2021. november 27.

A magyar embereket sértegeti az ellenzék

Jó lenne, ha a baloldal befejezné végre a magyar emberek sértegetését, még akkor is, ha ennek nagy hagyománya van náluk - hangsúlyozta Hollik István. 2021. november 27.

Tarlós István: A Városháza ügynek a rendőrségen van a helyV

A volt főpolgármester az Indexnek adott interjúban azt mondta: ezt az ügyet aligha lehetséges egy önkormányzati vizsgálóbizottság keretei között tisztázni. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Izrael lezárja határait a külföldiek előtt

Izrael lezárja határait a külföldiek előtt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikából indult variánsa miatt - jelentette be szombat este Naftali Bennett izraeli miniszterelnök.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!