2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Titokban formálódik az összellenzéki összeborulás

Egyelőre titkolóznak az ellenzéki pártok arról, hogy állnak a tárgyalások a közös indulásról az önkormányzati választáson. Az MSZP elnökségi tagja szerint tartható a megfelelő személyek kiválasztására célként kitűzött március 15-i határidő. A Dk azonban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy eltolódhatnak az egyeztetések.

  • Titokban formálódik az összellenzéki összeborulás

Az ellenzéknek új utakon kell járnia hogyha el akar jutni a szavazóihozAz előválasztás első fordulója után jelentette be Karácsony Gergely, hogy folytatják a tárgyalásokat az ellenzéki erők és célul tűzte ki, hogy március 15-ig megtalálják a fővárosi kerületekben a közös jelölteket.

Nagy valószínűség szerint én úgy érzem egyébként, hogy tartható. Nagyon jól halad a budapesti együttműködés, erre nagyon jó példa volt például az előválasztás is, amit szintén a Magyar Szocialista Párt kezdeményezett a Párbeszéd Magyarországgal közösen – mondta Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja. Bővebb információt azonban nem kaptunk az MSZP-től. Egyelőre titokban tartják a tárgyalások állását.

Zajlanak az egyeztetések és ha megvan a konkrét kerületekben vidéki városokban akkor be fogunk róla számolni– mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese. Gréczy Zsolt a DK frakciószóvivője ugyanakkor már nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy a tárgyalások akár március 15-e utánra is eltolódhatnak.

Nyilván az a pártok érdeke, hogy minél hamarabb megszülessen ez a megállapodás. Hogy ez 15-e előtt megszületik-e ezt nem tudom, de egy dolog biztos, március 15-én az ellenzéki pártok, civil szervezetek és szakszervezetek egy színpadra fognak állni– mondta Gréczy Zsolt a DK frakciószóvivője. 

A fővárosban eddig alig néhány kerülettel kapcsolatban lehetett hallani, hogy megszületett az ellenzéki együttműködés. Újbudán a DK országgyűlési képviselője László Imre, Újpesten Szalma Botond lehet a közös jelölt. A terézvárosi induló Soproni Tamás, egykori Momentum-alelnök lehet, bár róla még nincs megegyezés. Vidéken is formálódik az összefogás Miskolcon, Egerben, Szombathelyen, Pécsen döntöttek közös jelöltről. Siófokon a jelenlegi polgármester, a független Lengyel Róbert újrázását támogatják majd a pártok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!