2022. 05. 26. Csütörtök Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Titkos meghallgatást tartottak

A titkosszolgálat újabb két alkalmazottját hallgatta meg a Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló tényfeltáró albizottság. A testület ülését zárt ajtók mögött, az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében tartották, hogy a sajtó előtt titokban maradjon, kiket kérdeztek ki.

A Portik–Laborc-találkozók, a kémügy, az Egy-Másért-botrány és a romagyilkosságok alatti titkosszolgálati bakik – a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ezek az ügyek összefügghetnek egymással. Kocsis Máté azt is vizsgálná, hogy kik voltak Portik Tamás kapcsolatai a rendőrségen belül. A Boros Tamás rendőrségi kihallgatásáról készült felvételt ugyanis Portik heteken belül kézhez kapta.

A Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló albizottság tagjai egymás után érkeztek az Alkotmányvédelmi Hivatal épületébe. Az ülést azért itt tartották, mert zárt ajtók mögött két titkosszolgálati alkalmazottat hallgattak meg. Az ülésen elhangzottak államtitoknak minősülnek.

Mile Lajos szerint az ügy sokkal szövevényesebb, mint gondolták: a meghallgatáson történt előrelépés, és egy rendszerhibát is felfedeztek. Azt mondta: valószínűleg újabb iratokat kell majd bekérni és a tervezettnél több tanút kell meghallgatni. Köztük Szilvásy György volt titokminisztert.

A testület szeptember végéig várhatóan nem fejezi be a munkát, az elnök december végéig folytatná a vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!