2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Titkolt lemondások a Momentumban

  • Titkolt lemondások a Momentumban

Miközben a baloldali összefogás erejét és reményteliségét ragozza minden érdekelt politikus meg kutatóintézet, a pártok között, sőt, akár pártokon belül is olyan ellentétek feszülnek, amelyeket képtelenek kezelni. Kiváltképp igaz ez a Momentumra, ahol sem komolyan vehető vezető személyiség, sem politikai tapasztalat nincs, csak csillogószeműség meg vagánykodó szövegelés. Ez nemcsak a kormányoldalon közismert, de az ellenzéki táborban is sokaknak feltűnt már, hogy belső ész és erő híján a Momentum mindig külső tényezők után kullog - írja a Pesti Srácok.

Az országos politikában Gyurcsány eteti őket a tenyeréből, önkormányzati szinten ugyanehhez egy Baranyi Krisztina is elég. Persze az ilyen problémáit szeretné eltitkolni a párt, és ilyenkor hirtelen mégsem a nyilvánosság nagy barátai, ám a portál tudomására jutott, hogy bő egy hete lemondott a párt ferencvárosi alapszervezetének teljes elnöksége.

A Rókay Attila vezette ferencvárosi alapszervezeti elnökség február 2-án nyújtotta be kollektíven a lemondását, miután belebuktak az egyik párttagjuk megbuktatásába. Ilyenek történnek a pártban, miközben Fekete-Győr András a Momentum tisztességességéről posztolgat. A történet előzménye Baranyi Krisztina emlékezetes zsidózása, amely tavaly december 14-én került napvilágra egy kiszivárgott hangfelvételről. A ferencvárosi képviselő-testületben őt támogató Momentum–Párbeszéd–Jobbik frakció tagjai azonnal elhatárolódtak a polgármester hőbörgésétől, de ezen túl is voltak érdekes mondataik - emlékeztettek a cikkben.

A szövetségesekre történő hárítás, antiszemitizmussal történő megvádolása egyértelműen annak a jele, hogy a polgármester saját szavainak súlyát sokadjára képtelen felmérni, és képtelen felelősséget vállalni nem csak az egyszemélyben meghozott döntéseiért, hanem a gyenge pillanataiban kimondott szavaiért sem. Az elmúlt hónapok során is több jelét adta annak, hogy nem tudja megfelelően kezelni a hatalmi pozícióval járó és a közös városvezetésben rejlő lehetőségeket

– írta Facebook-bejegyzésében Baranyi botrányt keltő szavai után Jancsó Andrea, a Momentum ferencvárosi képviselője.

A „szavai súlyát felmérni képtelen” és a „hatalmi pozícióját nem megfelelően kezelő” minősítések nem éppen baráti egyetértésről tanúskodnak a belső források szerint szövetségeseivel is gyakran diktatórikus hangot megütő Baranyi önkormányzatánál. A polgármester természetesen nem tett eleget támogatói bocsánatkérésre való felszólításának sem, hanem egész más történt.

A Momentum januárban etikai eljárást indított képviselője, Jancsó Andrea ellen, akinek a Facebook-oldalán megjelent decemberben az elhatárolódó közös nyilatkozat. A pártból való kizárást célzó etikai eljárás indoklása az volt, hogy Jancsó a Momentum kommunikációs igazgatójának jóváhagyása nélkül fogalmazott meg, írt alá és tett közzé Baranyi Krisztina álláspontjával ellentétes nyilatkozatot. Ezen kívül még azt is a fejére olvasták, hogy az Új Pólus frakciónak felajánlott felügyelőbizottsági pozíciót nem egy momentumos pártkádernek juttatta.

Baranyi kedve szerint ugráltatja a Momentum vezetését

Az nem új információ, hogy a ferencvárosi polgármester és a helyi momentumos képviselők közt nem felhőtlen a viszony – különösen igaz ez Jancsó Andreára, aki az előválasztáson Baranyi ellenfele volt –, ám figyelemre méltó, hogy Baranyinak nem a helyi Momentum fölött, hanem jóval magasabb szinten van erős érdekérvényesítő képessége. A Jancsó kizárására irányuló eljárásban ugyanis nemcsak a helyi alapszervezet vezetőit hallgatták meg, hanem Soproni Tamás fővárosi frakcióvezetőt, Kerpel-Fronius Gábor folyamatban lévő folyamatokért felelős főpolgármester-helyettest, valamint Hajnal Miklóst, az országos elnökség tagját is. Ha tehát valaki nagyon zavarja Baranyit a Momentumban, azt a párt eltávolítja. Különös, hogy a Jancsó nyilatkozatát aláíró másik három momentumos ellen nem indult eljárás, ami tovább erősíti a gyanút, hogy nem etikai eljárás, hanem személyes leszámolás történik, amelyhez csak elégséges indokot kellett találni - írták.

A teljes cikk ITT olvasható.

Pesti Srácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!