2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Titkolná a 4-es metróról szóló jelentést Péterfalvi

2017. január 28., szombat 07:46, frissítve: vasárnap 13:52

Az adatvédelmi hatóság elnöke nem, az MSZP viszont továbbra is nyilvánosságra hozná az OLAF 4-es metróról készült jelentését.

Az adatvédelmi hatóság elnöke személyesen kérte Tarlós Istvánt, hogy ne hozza nyilvánosságra a 4-es metró beruházásáról készült OLAF-jelentést – ezt maga a szervezet vezetője, Péterfalvi Attila nyilatkozta a Magyar Nemzetnek.

Az ügyben Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől és Polt Péter legfőbb ügyésztől is levélben kért tájékoztatást, hogy milyen feltételei vagy éppen akadályai vannak a titkosítás feloldásának.

Korábban ellentmondó nyilatkozatok hangzottak el arról, hogy ki dönthet a nyilvánosságra hozatalról. A dokumentum alapján a 4-es metró vonalán közlekedő Alstom kocsik korrupciógyanús beszerzését és a 452 milliárd forintos beruházást is vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A szocialisták EP-képviselője az Európai Csalás Elleni Hivatalra hivatkozva továbbra is azt állítja, hogy a jelentés már most nyilvánosságra hozható. Ujhelyi István szerint a Fidesz cselszövése miatt nem ismerhető meg egyelőre a dokumentum.

„Lassan hét éve Orbán Viktor kormányozza az országot. Ezekben az években az OLAF sorra tett jelzéseket és bejelentéseket az orbáni oligarcharendszer működésével kapcsolatban. Ezekről soha nem hallottunk itthon semmit, következményeik nem voltak. Éppen ezért gyanús, hogy most sunyi módon csak néhány mondatot akartak kiemelni egy jelentésből, amely gyaníthatóan éppen az orbáni rendszer felelősségére hívja fel a figyelmet. A jelentés az OLAF nekem megküldött levele alapján nyilvánosságra hozható, és ezt a Legfőbb Ügyészség, illetve a magyar kormány teheti meg itthon” – nyilatkozta a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!