2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Tisztogatásba kezdett az MSZP elnöksége

Az MSZP elnöksége bizalomvesztésre hivatkozva felfüggesztette Dobák István csepeli elnökségi tag, illetve Fekete Zoltán Pest megyei elnök párttagságát, egyúttal kezdeményezték a kizárásukat is – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumból. Az irat szerint az elnökség döntött a marcali helyi szervezet feloszlatásáról és újjászervezéséről, továbbá arról is, hogy a karcagi időközi választáson az MSZP a saját jelöltje helyett egy független indulót támogat, aki használhatja a párt logóját.

Miközben az MSZP vezetése titkos háttértárgyalásokat kezdett Gyurcsány Ferencékkel arról, hogy egy lehetséges közös listán biztos helyeket szerezzenek a párt szűk elitjének, , kiszorítását.

„Eseménydús, sorsfordító időszak előtt állunk. A NER-rel vívott küzdelemben elengedhetetlenül fontos lesz, hogy a Magyar Szocialista Párt egy szoros egységet alkotó közösségként nézzen szembe a rá nehezedő kihívásokkal. Össze kell zárnunk, hiszen az MSZP nemcsak egy párt, hanem egy közösség is, ahol a bizalom kiemelten fontos. Bizalom nélkül nem lehetünk sikeresek a következő hónapok csatáiban, hiszen minden figyelmünket az orbáni rendszer megdöntésére kell fordítanunk, ami csak egységben sikerülhet”

– írja az MSZP elnöke a Magyar Nemzet birtokába jutott levélben.

Mindezek alapján Tóth közli, hogy az országos elnökség felfüggesztette Dobák István csepeli elnökségi tag, illetve Fekete Zoltán Pest megyei elnök párttagságát. Dobák azért jutott erre a sorsra, mert Egy elmaradt vita helyett. Hogyan vesztette el az önkormányzati választást a csepeli demokratikus baloldal címmel Facebook-bejegyzést írt. „Ezt a nyilvánosságnak szánt véleményt több jobboldali portál is átvette.

A Csepel.info internetes oldal például a következő címmel jelentette meg Dobák István írását: »Bangóné mondjon le! Borítja a bilit az MSZP-s párttárs.«” – méltatlankodik Tóth Bertalan a levelében. Fekete Zoltán tagságát pedig azért függesztették fel, mert egy párton belüli egyeztető megbeszélésről, az érintettek tudta és beleegyezése nélkül, titkos hangfelvételt készített. Állítólag ezt később ő maga is elismerte.

„Fekete Zoltán ezzel a tettével egyrészt megsértette a beszélgetésben részt vevők személyiségi jogait, másrészt megismerhetővé tette mások számára a tiltott módon készített felvételt.”

– írja Tóth Bertalan, hozzátéve, hogy Dobák és Fekete ellen az elnökség kezdeményezte az országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsánál az etikai vagy fegyelmi eljárás lefolytatását, fegyelmi büntetésként pedig a pártból történő kizárásukat. Ismert: Fekete Zoltán tavaly februárban az MSZP választmányi tagjaihoz címzett, ám nyilvánosságra került levelében gazdasági visszaélések eltussolásával vádolta meg a párt mostani és korábbi vezetőjét.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Soros kottájából olvasott Karácsony

Papírról olvasva tartott angol nyelvű konferenciát Karácsony Gergely a budapesti CEU épületében. 2021. szeptember 17.

Orbán Viktor: Jövőre sikerülhet helyrehozni az őszödi beszéd okozta gazdasági bajokat

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott. 2021. szeptember 17.

2006, Őszöd: 15 éve került nyilvánosságra Gyurcsány gyalázatos hazugságbeszéde

Miután kiszivárgott a botrányos, trágár hangfelvétel, Gyurcsány terrorral és erőszakkal akarta megtartani a hatalmát. 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!