2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Tiltakoznak a miskolci kórház dolgozói az intézményt ért támadások miatt

Hír TV

2020. január 25., szombat 07:37

Nyílt levélben tiltakoznak a Miskolci Kórház szülészeti osztályának dolgozói az intézményt ért támadások ellen. Azt írják: elzárkóznak az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó állításától, amely szerint osztályukon bármely pácienst bőrszín alapján megkülönböztetnének, és bárkin nem megengedett beavatkozást végeztek volna. Az emberi erőforrások minisztere eközben visszautasította, hogy az ügyben politikusok hisztériát keltsenek.

Múlt hét pénteken szervezett a miskolci kórház elé tüntetést a Társaság a Szabadságjogokért. A Soros Györgyhöz köthető civil szervezet azért tiltakozott, mert egy sajtóban megjelent hír szerint az intézményben akarata ellenére eltávolították a petevezetékeit egy roma asszonynak. Erről azonban kiderült, hogy nem igaz.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is részt vett a tüntetésen és pár nappal később is azt mondta: bár ő nem orvos, de biztos az igazában.

"Nem vagyok orvos és nem értek hozzá, de a leletek alapján, amit leírtak és akkor én szembesültem, én is csak azt tudom megállapítani, hogy ez a kis hölgy meddő."

- mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos képviselője.

Bangóné Borbély Ildikó miniszterelnöki beavatkozást követelt a borsodi kórházban történtek miatt.

"Én azonnal megtettem - mint ahogy minden egyes esetben - az ilyenkor szokásos intézkedéseket."

- jelentette ki az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta: azonnal felkérte az illetékeseket, hogy intézkedjenek az ügyben. A tárcavezető ugyanakkor visszautasította, hogy politikusok hisztériát robbantsanak ki, és visszaéljenek a beteg emberek érzékenységével.

"Azt pedig egész életemben mélységesen visszautasítottam, hogy a beteg, rászoruló, szenvedő emberek érzékenységével visszaéljenek, hisztérikus állapotot teremtsenek, és meggyengítsék az orvoslás alapvető kondícióját, az orvos-és a beteg közti bizalmi viszonyt."

- jegyezte meg Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 

Tiltakozás

Hír TV