2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Belföld

Tiltakoznak a Magyarországon élő kínaiak Karácsony utcanévtábla-akciója miatt

Festékkel öntenék le a Magyarországon élő kínaiak Karácsony Gergely Kínát sértő utcanévtábláit. Tüntetnének is, a demonstrációt az interneten keresztül szervezik. A Kínai Kommunista Párt hivatalos lapjában arról írnak: tisztában vannak vele, hogy a Karácsony-féle ellenzéki vezetők így akarják felhívni magukra a figyelmet. A kínai külügyminisztérium szóvivője korábban megvetésre sem érdemesnek nevezte az akciót. Kínát a hongkongi tüntetések kezelése, valamint az államban élő ujgur kisebbséggel szemben elkövetett állítólagos jogsértések miatt gyakran éri kritika. A kínaiak ezért tekintik sértőnek a főpolgármester utcanévtábla-akcióját. Karácsony Gergely, a IX. kerületi polgármesterrel Baranyi Krisztinával a Fudan egyetem tervezett helye melletti utcákat nevezte át.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!