2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tiltakoznak a kommunikációs képzés megszüntetése ellen

2015. április 14., kedd 08:30, frissítve: kedd 08:40

Közös állásfoglalásban tiltakozik öt egyetem kommunikáció- és médiatudományt oktató tanszéke, valamint a Médiakutató Alapítvány a kommunikációs alapképzés tervezett megszüntetése ellen.

A nyílt levél szombaton jelent meg az ELTE blogján. A levél aláírói szakmai egyeztetést kérnek az Emberi Erőforrások Minisztériumától a tervezet kidolgozása előtt.

– Egy olyan területről van szó, mely ezekben a modern társadalmakban kulcsfontosságú területnek számít. Ez az egyik ok. A másik ok, hogy folyamatosan van iránta érdeklődés, tehát most is, hogy gyakorlatilag nincsenek államilag finanszírozott helyek, költségtérítéses diákok jelentkeznek a képzésre. Harmadrészt pedig, ez azért olyan tudást közvetít, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy el tudjunk igazodni ebben a társadalomban. Nem véletlen egyébként, hogy Nyugat-Európában, Amerikában ennek a médiaoktatásnak nem a megszűnéséről, hanem a kiterjesztéséről középiskolás és általános iskolás közegbe, erről gondolkodnak – mondta Szijártó Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudomány szakának tanszékvezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!