2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

„Tibor kivégezte magát”

Az MSZP elnöksége elengedte a pártot keményen bíráló Szanyi Tibor kezét, és a távozására számítanak — értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint Kunhalmi Ágnes válthatja Bangónét a frakcióvezető-helyettesi poszton, a távozó kommunikációs igazgató, Láng Balázs feladatait pedig átmenetileg Nyakó István látja el. Láng egyébként patkánynak nevezte az Origo és az ATV újságíróit, amiért arról számoltak be, hogy közös megegyezéses távozása a gyakorlatban a menesztését jelentette.

  • „Tibor kivégezte magát”

– Ismerjük Tibort, az elmúlt években csinált már pár furcsa dolgot, és bár a csalódottsága érthető, a mostani eljárásával lenullázta, kivégezte magát – fogalmaztak a Magyar Nemzetnek az MSZP elnökségében arról, hogy Szanyi Tibor hétfőn nyílt levélben élőhalottnak, korruptnak, degenerálódó belterjes klubnak nevezte pártját, amely szerinte nem alkalmas az országgyűlési képviseletre.

Szanyi azután ragadott tollat, hogy az MSZP választmánya a hét végén úgy döntött: nem ő, hanem a totális vereséget hozó EP-választás kampányfőnöke, Ujhelyi István kapja meg a párt egyetlen brüsszeli mandátumát. A Magyar Nemzet elnökségi forrásai szerint Szanyi ellen várhatóan nem indul etikai eljárás, mivel nem akarják napirenden tartani a rendkívül kellemetlen esetet, ettől függetlenül Tóth Bertalan pártelnök még dönthet egy esetleges szankcióról.

A vezetésben ugyanakkor többen is úgy vélekedtek, hogy mivel Szanyi körül végleg elfogyott a levegő, előbb-utóbb ő maga távozik az MSZP-ből. Ismert, a politikus nyílt levelében egyúttal bejelentette azt is, hogy Holnapelőtt néven radikális baloldali mozgalmat indít, és ha a pártnak szüksége van rá, „akkor elnökévé választ, azzal, hogy a pártot az említett mozgalomhoz kötöm”.

Szanyi Tibor a Népszavának egyébként úgy nyilatkozott, hogy a párt vezetésétől egyelőre semmilyen reakciót nem kapott, de állítása szerint „a tagság brutális többséggel” mellette áll. Mint mondta, ha őt választotta volna a választmány, nyilván nem pontosan ugyanezzel a szöveggel írta volna meg levelét, mandátumát viszont megosztotta volna Ujhelyivel. Azaz két és fél évig Szanyi ment volna Brüsszelbe, majd átadta volna a stafétabotot Ujhelyinek.

A politikus egyébként nem tervezi, hogy kilép az MSZP-ből, sőt elnökként vezetné azt, ha pedig ez nem jön össze, akkor szavai szerint „úgyis megy a kukába az egész”.

A Magyar Nemzet megtudta azt is, hogy várhatóan Kunhalmi Ágnes váltja Bangóné Borbély Ildikót az MSZP frakcióvezető-helyettesi posztján. Bangónét minden bizonnyal a Fidesz-szavazók lepatkányozása és az ebből is következő katasztrofális EP-választási eredményt követően kérte fel a távozásra Tóth Bertalan. Az MSZP-től „közös megegyezéssel” távozó kommunikációs igazgató, Láng Balázs feladatait pedig átmenetileg Nyakó István, a párt jelenlegi szóvivője látja el. Láng egyébként közönséges módon, a patkányozást folytatva reagált arra, hogy az Origo és az ATV is arról írt: a közös megegyezés a gyakorlatban a menesztését jelentette.

„Amikor az ember visszanyeri magánemberi minőségét, végre nyugodtan nevén nevezheti az Origo/atv.hu beteg lelkű, névtelen hírhamisító propagandistáit: féregzsurnaliszták! Mindezt anélkül, hogy bárki hivatalos pártálláspontnak tekinthetné a magánvéleményemet, vagy 20 perces élő műsort szentelne a »kommunikációs igazgató« kommentjének. Felszabadító!” – írta az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, ami sokat elmond az őt eddig alkalmazó szo­cialistákról is.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!