2019. április 26.,
péntek, Ervin napja

Tévedtek az ellenzéki megmondó emberek, Orbán Viktort igazolta az EPP-kongresszus

Hír TV

2018. november 8., csütörtök 22:50, frissítve: csütörtök 22:55

Nem jött be az az elmélet, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel „felmossák a padlót” Helsinkiben, az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán, legalábbis ezt mondta Nagy Ervin politológus csütörtökön a Hír TV Csörte című műsorában.

Az EPP tanácskozásán elfogadták a módosító javaslatot, ami azt jelenti, hogy a liberális értékekre való hivatkozás helyett a keresztény demokrácia értékeit fogalmazták meg. Nehéz ezt úgy látni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kudarcot vallott Helsinkiben, még ha voltak is olyanok, akik erre számítottak. Ezzel szemben az EPP az általa képviselt irányba tart. 

„Fake Newsnak bizonyult az a fajta elmélet, hogy a Fideszt kizárják, ezt csak az ellenzéki megmondó emberek és az ellenzéki újságok harsogták. Finnországból teljesen más hírek érkeztek, senki nem kezdeményezett ilyet” – mondta Nagy Ervin politológus, aki egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy a keresztény demokrácia reneszánszát éli. 

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a finn konzervatív párt vezetője jelezte, hogy kezdeményezné a Fidesz kizárását, de mivel nem tudott összefogni más országok képviselőivel, ebből semmi nem lehetett.