2020. március 28.,
szombat, Gedeon, Johanna napja

Testvére gyilkolt meg egy mórahalmi férfit

MTI

2020. január 5., vasárnap 09:26

Testvére gyilkolta meg azt a mórahalmi férfit, akinek holttestét egy leégett családi házban találták meg szombaton a homokháti kisvárosban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-t.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül hetven négyzetméter alapterületű családi ház és a mintegy huszonöt négyzetméteres melléképülete szombaton Mórahalmon, a Cinke dűlőben. A tűzeset oltási munkálatai után a katasztrófavédelem munkatársai egy holttestet találtak a helyszínen. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a férfi halálát gyilkosság okozta - közölte Deák Sándor.

A nyomozók a bejelentéstől számított 12 órán belül azonosították, elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint a húszéves férfi egy vitát követően leszúrta a testvérét, majd rágyújtotta a házat. Kihallgatása során a gyanúsított beismerő vallomást tett, ellene emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - tudatta a sajtóreferens.

A nyomozók kezdeményezték a férfi letartóztatását.

MTI