2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Telt házzal üzemelnek a szállodák az év utolsó hosszú hétvégéjén

Az év utolsó hosszú hétvégéjén is megteltek a szállodák. A szállás.hu előrejelzése szerint a belföldi vendégforgalom ilyenkor egy novemberi hétvége négy és félszerese. Egy átlagos foglalás 2 éjre szól és 57 ezer forintot költenek a pihenni vágyók. A legtöbben ezúttal is a wellnessrészleggel is rendelkező helyeket keresik.

  • Telt házzal üzemelnek a szállodák az év utolsó hosszú hétvégéjén

Az idei év nyolcadik hosszú hétvégéjén is megteltek a szállodák országszerte. A Lentiben található Thermal Hotelben is telt ház van, és bár még csak november eleje van, már most alig maradt szabad szoba karácsonyra és szilveszterre. A szállodaigazgató azt mondta, külön programokat kínálnak a gyerekes családoknak.

„A vendégeinket külön programokkal fogadjuk a kicsikre is gondolva: kézműves foglalkozásokkal, óriásbirodalom, a szálloda kertjében parasztolimpiai játékok vannak, és külön mesehős koktélokkal is kedveskedünk a gyerekeknek” – mondta Kárpáti Zoltán.

A szállás.hu felmérése szerint egy átlagos novemberi hétvégéhez képest négy és félszer nagyobb a belföldi vendégforgalom ezen a hétvégén. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke szerint még mindig Hévíz és a Balatoni régió a leginkább népszerű úti cél.

„Ezeken a hosszú hétvégéken nagyjából tele vannak a szállodák, ugye régióktól függően. Értelemszerűen a legerősebb régiókban teljes telt házak vannak, a kevésbé erősekben is telt ház közeli eredményeket lehet látni. És az árakban is lehet látni, hiszen a hosszú hétvégéken mindenképp magasabb árat kell fizetni az embereknek. Ezek a hétvégék nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy ez az év rekordév legyen a magyar turizmusban” – fejtette ki Flesch Tamás.

A szakemberek úgy számolnak, hogy 2018 végére 3-5 százalékkal növekedhet a vendégforgalom a hazai szállodákban az előző évhez képest.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!