2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Telt házzal üzemelnek a szállodák az év utolsó hosszú hétvégéjén

Hír TV

2018. november 3., szombat 17:23, frissítve: szombat 17:37

Az év utolsó hosszú hétvégéjén is megteltek a szállodák. A szállás.hu előrejelzése szerint a belföldi vendégforgalom ilyenkor egy novemberi hétvége négy és félszerese. Egy átlagos foglalás 2 éjre szól és 57 ezer forintot költenek a pihenni vágyók. A legtöbben ezúttal is a wellnessrészleggel is rendelkező helyeket keresik.

Az idei év nyolcadik hosszú hétvégéjén is megteltek a szállodák országszerte. A Lentiben található Thermal Hotelben is telt ház van, és bár még csak november eleje van, már most alig maradt szabad szoba karácsonyra és szilveszterre. A szállodaigazgató azt mondta, külön programokat kínálnak a gyerekes családoknak.

„A vendégeinket külön programokkal fogadjuk a kicsikre is gondolva: kézműves foglalkozásokkal, óriásbirodalom, a szálloda kertjében parasztolimpiai játékok vannak, és külön mesehős koktélokkal is kedveskedünk a gyerekeknek” – mondta Kárpáti Zoltán.

A szállás.hu felmérése szerint egy átlagos novemberi hétvégéhez képest négy és félszer nagyobb a belföldi vendégforgalom ezen a hétvégén. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke szerint még mindig Hévíz és a Balatoni régió a leginkább népszerű úti cél.

„Ezeken a hosszú hétvégéken nagyjából tele vannak a szállodák, ugye régióktól függően. Értelemszerűen a legerősebb régiókban teljes telt házak vannak, a kevésbé erősekben is telt ház közeli eredményeket lehet látni. És az árakban is lehet látni, hiszen a hosszú hétvégéken mindenképp magasabb árat kell fizetni az embereknek. Ezek a hétvégék nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy ez az év rekordév legyen a magyar turizmusban” – fejtette ki Flesch Tamás.

A szakemberek úgy számolnak, hogy 2018 végére 3-5 százalékkal növekedhet a vendégforgalom a hazai szállodákban az előző évhez képest.