2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Telt házzal üzemelnek a balatoni szállodák a hosszú hétvégén

Hír TV

2019. március 16., szombat 12:21, frissítve: szombat 18:41

Megteltek a balatoni szállodák a hosszú hétvégére. Azok is találhatnak programokat, akik nem csupán a wellnessezés miatt látogattak el a magyar tengerhez. A balatonfüredi tavaszi fesztiválon március 15-e hangulatában szerveztek programokat.

Szinte kizárólag magyar vendégekkel teltek meg a balatoni szállodák az ünnepi hosszú hétvégére.

„Már jó előre elfogytak a szobák, nagyjából egy hónapra előre lefoglalták a vendégek a szállásukat, az átlagos tartózkodási idő itt is, mint mindig két és fél, három nap, tehát a hosszú hétvégére érkeznek elsősorban a vendégek” – mondta Böde Flórián, a balatonfüredi Aura Hotel menedzsere.

A szálláshelyek többsége valamilyen különleges programmal készül március 15-e alkalmából. Az Aura Hotelben Pilvax kávéházi hangulatot teremtettek, a bárban pálinkakóstolóval, a szaunában pedig unikumos testradírozással, vagy kávépakolással hangolódhattak az ünnepre a pihenni vágyók. A konyhán pedig ünnepi menü készült, az ételek színösszeállításukban is nemzetiek lettek.

„Környékbeli autentikus étel, nemrég leporolódott egy szakácskönyv, és egy kacsamájat sütöttünk, helyi kecskesajt, kecskerikottával töltött paradicsommal, medvehagymás puliszkával, amit megpirítunk, illetve ördögszekérgomba, és ez tükrözi a tavasz jövetelét is, a medvehagymaszezon hamarosan beindul” – fejtette ki Böröcz Sándor, a hotel séfje.

A hotelből kilépőknek is számos programot kínál Balatonfüred erre a hétvégére. A városban szervezett tavaszi fesztiválon a reformkort elevenítik meg, a látogatókat népi játszótérrel és színpadi programokkal várják.