2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Teljesen felbomlott a baloldali összefogás Egerben

A Momentum után a DK is bejelentette egri polgármester-jelöltjét a jövő évi önkormányzati választásokra. Ezzel a hevesi vármegyeszékhelyen jól láthatóan szétesett a 2019-es ellenzéki összefogás.

  • Teljesen felbomlott a baloldali összefogás Egerben

“Ne egymás ellen, hanem közös, jó ügyekért, jó célokért, jelen esetben a városért kell dolgoznunk” - így vélekedett Mirkóczki Ádám, aki az ellenzéki összefogás színeiben az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum támogatásával 2019-ben megnyerte Egerben a választást. Azóta viszont új szelek fújnak, hiszen a jövőre esedékes voksoláson a Momentum például már önálló jelöltet állít a hevesi vármegyeszékhelyen.

A napokban a Momentum után a DK is bejelentette saját jelöltjét, amivel jól láthatóvá vált, hogy a 2019-es ellenzéki összefogás Egerben szétszakadt. A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke szerint erre Mirkóczki Ádám ténykedése miatt kerülhetett sor.

"Mirkóczki Ádámmal az a legfontosabb baj, hogy őt 2019-ben az egriek Dobó Istvánnak választották meg. Ő ebbe a szerepbe nem szeretne beleülni, ő Hegedűs István. A NER-nek és a töröknek átadta a város kulcsait. Nem szolgálja azokat a választókat, akik őt a hivatalba juttatták" - mondta Balla Péter.

A helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője szerint meg lett az eredménye Mirkóczki részéről a mellébeszélésnek, a közgyűlési határozatok be nem tartásának és a szerződések alá nem írásának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!