2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Tejet és kenyeret osztanak 16 borsodi településen

2020. május 24., vasárnap 10:14

Újabb 36 rászoruló család kap hetente kétszer tejet és kenyeret a Magyar Vöröskereszt és az Auchan-csoport jóvoltából. A segélyszervezet Gyermekszáj elnevezésű programjában Borsod megye 16 településén alapvető élelmiszerekkel segítik a többgyermekes családokat. Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával Hernádvécse is bekerült a támogatott falvak körébe.

Több liter tej és több kilogramm kenyér kerül a családokhoz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádvécsén. A falu a Magyar Vöröskereszt tíz éve futó Gyermekszáj programjába kapcsolódott be, amelynek keretében az abaúji térség 16 településén hetente kétszer alapvető élelmiszereket kapnak a rászoruló családok.

A segélyszervezet munkáját az Auchan az ifjúságért Alapítvány támogatta, amely 2013 óta működik Magyarországon. Ez alatt az idő alatt több mint ötven alapítványt és szervezetet segített anyagilag, Hernádvécse is általuk kerülhetett a Gyermekszáj programba.

A Vöröskereszt a 8,7 millió forint támogatásból 36 többgyermekes család heti élelmezését tudja segíteni.

A Gyermekszáj programban tavaly közel 12 ezer liter tejet és hatezer kilogramm kenyeret osztott ki, így csaknem 1500 család élelmezését tette könnyebbé a Magyar Vöröskereszt.

HírTV