2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Tejet és kenyeret osztanak 16 borsodi településen

Újabb 36 rászoruló család kap hetente kétszer tejet és kenyeret a Magyar Vöröskereszt és az Auchan-csoport jóvoltából. A segélyszervezet Gyermekszáj elnevezésű programjában Borsod megye 16 településén alapvető élelmiszerekkel segítik a többgyermekes családokat. Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával Hernádvécse is bekerült a támogatott falvak körébe.

  • Tejet és kenyeret osztanak 16 borsodi településen

Több liter tej és több kilogramm kenyér kerül a családokhoz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádvécsén. A falu a Magyar Vöröskereszt tíz éve futó Gyermekszáj programjába kapcsolódott be, amelynek keretében az abaúji térség 16 településén hetente kétszer alapvető élelmiszereket kapnak a rászoruló családok.

A segélyszervezet munkáját az Auchan az ifjúságért Alapítvány támogatta, amely 2013 óta működik Magyarországon. Ez alatt az idő alatt több mint ötven alapítványt és szervezetet segített anyagilag, Hernádvécse is általuk kerülhetett a Gyermekszáj programba.

A Vöröskereszt a 8,7 millió forint támogatásból 36 többgyermekes család heti élelmezését tudja segíteni.

A Gyermekszáj programban tavaly közel 12 ezer liter tejet és hatezer kilogramm kenyeret osztott ki, így csaknem 1500 család élelmezését tette könnyebbé a Magyar Vöröskereszt.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!