2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Tehertételként tekintenek Gyurcsány Ferencre

Tehertételként tekint a baloldal két meghatározó politikai ereje Gyurcsány Ferencre. Az MSZP és a Bajnai-szövetség szerint is mérlegelnie kellene a volt miniszterelnöknek, hogy milyen szerepet vállal a választási együttműködésben. A szocialista párt választmánya jövő szombaton dönt arról, hogy közös listát állít-e az MSZP a Gyurcsány-párttal.

A szocialisták vendége volt Gyurcsány Ferenc a héten. A volt miniszterelnök saját pártja, a Demokratikus Koalíció nevében tárgyalt a választási együttműködéséről régi pártja vezetőivel. Ellátogatott volna Bajnai Gordonhoz is, de az Együtt–PM Szövetség vezetője nem fogadta.

„Nem lehet nem szembenézni azzal a helyzettel, minden tiszteletem ellenére, hogy Gyurcsány Ferenc jelenleg egy népszerűtlen ellenzéki politikus – közölte Szigetvári Viktor. – Pártjára, az ő általa megjelenített gondolatra szükség van, de neki is fel kell ismernie, hogyha az ő esetleges hátralépése könnyíti a pártjával való megállapodást, az az ő mérlegelése. Nem akarom azt mondani, hogy lépjen hátra Gyurcsány Ferenc, ezt neki kell eldöntenie” – tette hozzá az Együtt–PM Szövetség társelnöke.

A szocialista párt alelnöke szerint is mérlegelnie kell Gyurcsány Ferencnek, de az egész baloldalnak is, hogy a volt miniszterelnök személye megosztja a választókat. „Sokan vannak olyanok is, akik Gyurcsány Ferenc személyes politikáját, vagy mondhatni a karaktergyilkosságot követően az ő személyét nehezen tudják elfogadni.”

A gyurcsányi látogatás után néhány nappal az MSZP elnöke nyílt levélben érdeklődött a volt kormányfő politikai szándékairól. Mesterházy Attila kíváncsi például arra, hogyha az MSZP a Demokratikus Koalícióval közösen állítana listát, a második helyet valóban a volt miniszterelnöknek szánja-e a DK. Egy hét múlva egyébként kiderül, hogy Gyurcsány Ferenccel vagy nélküle egyesül-e a baloldal.

„A Magyar Szocialista Párt jövő hét szombaton a szövetségkötéssel kapcsolatos kérdéseit le fogja zárni – közölte Gúr Nándor. – A választmányi ülésünkön, így vagy úgy, vagy éppen amúgy, döntést fogunk hozni ezekben a dolgokban. Most a tárgyalások időszakát éljük, mind a DK, mind az MSZDP, mind mások tekintetében, a jövő hét nagyon sok mindent le fog zárni” – tette hozzá az MSZP országgyűlési képviselője.

A Demokratikus Koalíció vezetése hétfő délelőtt értékeli a helyzetet, a Gyurcsány-párt addig nem nyilatkozik.

Mint arról korábban beszámoltunk, nyílt levelet írt Gyurcsány Ferencnek a szocialista párt elnöke. Mesterházy Attila egyebek mellett arra kíváncsi, hogy egy esetleges megállapodás esetén a DK hány helyre tart igényt a közös listán – és tényleg Gyurcsányt szánják-e a második helyre. Közben a Célpontnak nyilatkozva a baloldali összefogás lehetséges résztvevői azt kifogásolták, hogy nem sikerült megállapodni a közös miniszterelnök-jelöltben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!