2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Távozik az Origo Filmklub teljes szerkesztősége

2017. október 12., csütörtök 14:14

Az Origo filmrovatának tagjai a Facebookon jelentették be a hírt.

A 2003 óta működő Origo Filmklub szerkesztősége egy emberként állt fel, miután egy általuk nem vállalt, Kóla, popcorn és migránspropaganda című cikk jelent meg náluk.

A Magyar Nemzet információi szerint a szóban forgó cikket Bordács Bálint írta, aki a Fidelitastól igazolt át az elmúlt két évben jelentősen átalakuló, kormánypártivá váló portálhoz – méghozzá a belpolitikai rovathoz, filmkritikusként korábban éppúgy nem volt ismert, ahogy újságíróként sem.

Az Origo szerkesztőségében az utóbbi időben jellemzőek voltak a tömeges elbocsátások és felmondások. Az év elején hét embernek és egy hírturnusvezetőnek mondtak fel, majd a teljes techrovat állt fel az asztaltól. Ezt követte áprilisban Vajda Judit tévés újságíró felmondása, később pedig Ostyáni János fotórovat-vezetőé is, mivel a tudta és a beleegyezése nélkül használtak fel képeket a Hősök terén tartott tüntetés kapcsán. Júniusban egy felelős szerkesztő, Németh Róbert távozott a portáltól, György Bence tartalomigazgató pedig másfél év után, szeptemberben hagyta ott az Origót – írja a napilap.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!