2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Gyurcsány kereste a legtöbbet a pártvezetők között 2018-ban

Gyurcsány Ferenc kereste a legtöbbet tavaly a parlamenti képviselettel rendelkező pártok vezetői közül – derül ki a most nyilvánosságokra hozott képviselői vagyonbevallásokból. Ezekből az is kiderült, hogy Hadházy Ákos egy újabb luxusingatlannal gazdagodott, Sneider Tamásnak pedig több földje és összesen kilenc ingatlana is van. Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök vagyona érdemben nem változott.

  • Gyurcsány kereste a legtöbbet a pártvezetők között 2018-ban

Az előző évekhez hasonlóan 2018-ban is Gyurcsány Ferenc kereste a legtöbbet a parlamenti képviselettel rendelkező pártok vezetői közül. A DK elnökének vagyonnyilatkozatából kiderül: közel 660 millió forintos megtakarítása van. A volt miniszterelnök tavaly csaknem 300 milliós osztalékot vett ki az Altusból, ami 70 millió forinttal több, mint 2017-ben volt. A dokumentumból az is kiderül, hogy Gyurcsány Ferencnek továbbra is megvan az 50 négyzetméteres pápai társasházi lakása és a kötcsei birtoka. A DK elnökének összesen több mint 14 millió forintos követelése és 58 millió forintos hiteltartozása is van.

Hadházy Ákos újabb ingatlannal gazdagodott 2018-ban. A független képviselő vagyonnyilatkozata alapján 2018-ban vásárolt egy szekszárdi 140 négyzetméteres lakást, amelynek felerészben tulajdonosa. A képviselőnek korábban is volt egy 160 négyzetméteres lakása és tulajdonosa egy 5000 négyzetméteres fácánkerti szőlősnek. Volt LMP-s párttársa, a jelenleg szintén független képviselő Szél Bernadett ingatlanjait nem gyarapította, megmaradt tulajdonrésze egy budakeszi 90 négyzetméteres lakóházban, és Pátyon egy 170 négyzetméteres lakóháznak továbbra is száz százalékos tulajdonosa.

A Jobbik elnökének több földbirtoka is van. Sneider Tamás vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy a politikusnak kilenc ingatlanja van, a legtöbb a Heves megyei Aldebrőn, köztük egy családi ház, valamint szántók és egy gyümölcsös is. A politikus egy Fiat Puntót vezet és egy traktort is vásárolt, még 2004-ben. Pénzintézetnek másfél millió, magánszemélyeknek 3 millió forinttal tartozik.

Gyöngyösi Mártonnak, a Jobbik frakcióvezetőjének Nagykovácsiban van családi háza, ötven százalékos tulajdonrésszel. A politikusnak egy 2003-as Suzuki Swiftje is van, megtakarítása, vagy tartozása továbbra sincs.

Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök vagyona érdemben nem változott. A miniszterelnöknek a tavalyi 945 ezerhez képest jelenleg 1.3 millió forintos banki megtakarítása van. A 2002-ben feleségével közösen felvett 20 milliós jelzáloghitelből 3,5 millió forintnyi tartozásuk maradt. Orbán Viktor felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budai társasházi lakásnak, valamint egyedüli tulajdonosa egy 2013-ban vásárolt felcsúti háznak. Áder János megtakarításai sem nőttek, az államfő a folyószámláján 21 millió forintot tart és továbbra is két ingatlan résztulajdonosa. Az Országgyűlés fideszes elnökének megmaradt a szigetszentmiklósi háza és a Skodája is. Kövér László bankszámláján 4 millió forint van.

Harrach Péternek, a KDNP frakcióvezetőjének változatlanul egy XIV. kerületi lakás, egy tahitótfalui családi ház és egy budakeszi kertes ház van a birtokában. Nagyobb értékű ingóságot, valamint megtakarítást, illetve tartozást nem tüntetett fel.

Tóth Bertalannak, az MSZP elnök-frakcióvezetőjének mintegy 36 millió forintos, nagyrészt euróban tartott megtakarítása néhány millió forinttal gyarapodott egy év alatt, hiteltartozása egymillió forintról 500 ezer forintra apadt. A szocialisták vezetőjének két pécsi társasházi lakásban, egy nagykozári erdőben, valamint két, szintén pécsi beépítetlen területben, továbbá egy korlátolt felelősségű társaságban és egy ügyvédi irodában van tulajdonrésze.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, frakcióvezetője egy pécsi 28 négyzetméteres gazdasági épületet tulajdonol feleségével, valamint egy Ford és egy Nissan márkájú személygépkocsival rendelkezik. Az ellenzéki politikus - házastársával közös - számláján mintegy 18 millió forint található, tartozása nincs.

Demeter Mártának, az LMP másik társelnökének egy 49 négyzetméteres zuglói lakása van, amelyet örökléssel szerzett. Megtakarítással, tartozással nem rendelkezik.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke két óbudai lakásban tulajdonos, feltehetően ezek közül adja bérbe egyiket, amelyből havonta 180 ezer forintos bevételre tesz szert. A politikus 2016-ban vásárolt egy Citroen gépkocsit, megtakarításról nem számolt be, pénzintézetnek 8,9 millió forinttal, magánszemélynek pedig 4 millió forinttal tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!