2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Tart a nyomozás DatAdat-ügyben, Márki-Zay újabb hajmeresztő teóriával állt elő

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz küldött a választások előtt SMS-t a választóknak az ellenzék nevében, és az ellenzékre akarták fogni az ügyet. Az ORFK tájékoztatása szerint a nyomozás jelenleg is tart.

  • Tart a nyomozás DatAdat-ügyben, Márki-Zay újabb hajmeresztő teóriával állt elő

„Nem tudtam, de nagyon örülök nekik, hogy ők fizették az ebédünket” – Márki-Zay Péter még a kampány alatt mondta ezt a Mediaworks–Hírcentrumnak, azt követően, hogy kiderült, a DatAdat többször is fizethette a politikus ebédjét. Az ügyről először az Index írt, hiszen a szerkesztőségük birtokába került egy dokumentum, ami azt bizonyítja, hogy március 17-én, egy étteremben a számlát a DatAdat Professional Kft. nevére állították ki.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje ezt követően nyíltan beszélt arról, hogy a DatAdat-cégcsoport segíti a kampányát. De nézzük meg, mi is az a DatAdat. Röviden úgy lehet összefoglalni, hogy ez Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adatokat kezelő cége. Az üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó, főleg külföldön tevékenykedő Ebitet 2011-ben alapította Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök ezen a társaságon keresztül lépett be a DatAdat-csoportba, amelynek emblematikus vezetői Ficsor Ádám, Szigetvári Viktor és Dessewffy Tibor voltak. Ficsor a Bajnai-kormány titokminisztere volt, míg Szigetvári Viktor a kormányfő kabinetfőnöke.

A DatAdat a mostani kampányban hozzávetőleg egymillió választót érhetett el telefonhívásokkal, SMS-ekkel. Az akciót minden bizonnyal lopott adatbázisok felhasználásával hajtották végre. Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke a Mediaworks–Hírcentrumnak adott korábbi interjúban beszélt arról, hogy feljelentése nyomán személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje most arról beszélt, nem bánta meg, hogy a kampányban Bajnai Gordonék segítették. Mint Márki-Zay Péter mondta:

Ők egy szolgáltatást végeztek, többek között marketingüzenetek kiküldését. Én azt gondolom, hogy ők ezt a szolgáltatást elvégezték. Nincs ezzel gond, úgyhogy én nagyon hálás vagyok az ő szakmai segítségükért.

De Márki-Zay most egy újabb meglepő teóriával is előállt az üggyel kapcsolatban. Szerinte a Fidesz küldhetett SMS-eket, hogy később a DatAdatra fogják. A politikus arról is beszélt, hogy korrektnek találta a Bajnaival való együttműködést, és azóta is tartják a kapcsolatot, legutóbb például a bajai halfőző fesztiválon találkoztak. Márki-Zay Péter szerint Bajnai le akarta váltani az Orbán-rendszert.

Bajnai Gordon le akarta váltani az Orbán-rendszert, illetve a korrupciót megszüntetni. Ez sajnos Gyurcsány Ferencről nem mondható el

– fogalmazott a politikus.

A DatAdattal kapcsolatban az ORFK azt a tájékoztatást adta, hogy a büntetőeljárás folyamatban van a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál. A nyomozás érdekeire tekintettel azonban egyelőre nem áll módjukban bővebb tájékoztatást adni.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Elindult a Jobbikban a kilépési hullám

Elindult a Jobbikban a kilépési hullám

Jakab Pétert Nagykőrös önkormányzati képviselője, a párt Pest megyei elnöke is követi és bejelentette: lemond elnöki tisztségéről és a felügyelő bizottsági tagságáról, valamint kilép a pártból.
Terjed a Hepatitis A

Terjed a Hepatitis A

Az országos tiszti főorvos körlevélben figyelmeztette a fővárosi egészségügyi intézményeket arra, hogy egyre gyakrabban észlelnek fertőző májgyulladást
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!