2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Társelnököt választ az LMP

Részleges tisztújító kongresszuson választ női társelnököt az LMP Keresztes László Lóránt mellé. A Szél Bernadett távozásával megüresedett posztra Demeter Márta az egyetlen jelölt. Az LMP egy elnökségi tagot is választ. A kongresszus az alapszabályt is módosítja.

  • Társelnököt választ az LMP

Az LMP egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly pártigazgatókét dolgozik tovább, ez pedig összeférhetetlen elnökségi tagságával. Erre a pozícióra is egyetlen jelölt aspirál: Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja. A kongresszus az alapszabályt is módosítja, a párt működési anomáliáit kívánja orvosolni. A tanácskozáson megvitatják a párt stratégiáját, és döntést hoznak arról, milyen szövetségi politikát kövessenek a jövő évi önkormányzati választáson.

Sorban érkeznek az lmp politikusai egy fővárosi szállodába. Az ellenzéki párt szombaton tartja kongresszusát, ahol új társelnököt választanak, valamint meghatározzák a következő időszak irányvonalait is.

A kongresszuson több politikai kérdés is napirenden lesz a tisztújítás mellett, és bizony az önkormányzati választási szövetségi politikánk is az egyik ilyen kérdés. Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy a pártoknak országosan megállapodást kell kötni, az önkormányzati választáson az együttműködésnek mindig helyben kell megszületni. Igazából azokat a kereteket fogjuk meghatározni itt a kongresszuson, amelyek iránymutatást adnak a területi szervezeteknek, hogy elkezdjenek ilyeneket szervezni. Itt nem országos pártokkal fogunk együttműködni, hanem bizonyos elvi, politikai és tartalmi keretek fogjuk meghatározni. – mondta Keresztes Lóránt társelnök. 

A tisztújítás keretében dönthetnek a megüresedett társelnöki pozíció betöltéséről is. A poszt első számú várományosa a pártba nemrég felvett Demeter Márta, aki az elmúlt napok ügyeire nem reagált az ülés előtt. Az LMP országgyűlési képviselői szerint ugyanakkor Demeter megfelelő ember lenne a posztra. Én azt gondolom, hogy a Márta az elmúlt időszakban bizonyította, hogy igen. – mondja Schmuck Erzsébet. A jobbikkal való szorosabb együttműködésről a képviselők már óvatosabban fogalmaztak.

Az LMP jelenlegi iránya helyes, és meg kell találnunk azokat az együttműködési lehetőségeket, amik elősegítik a 2022-es kormányváltást, és amik elősegítik, hogy Magyarország abból az egy helyben toporgásból amiben a rendszerváltás óta mozog, el tudjon mozdulni– fogalmazott Csárdi Antal. 

A kongresszus a főpolgármester-jelölt kérdésében nem hoz döntést, arról a budapesti pártszervezet határoz majd. Sajtóhírek szerint felmerült, hogy beállnak Puzsér Róbert mögé.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!