2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Tarlóst még az ellenzékiek is dicsérik

Hír TV

2018. november 20., kedd 05:01, frissítve: kedd 07:59

Hosszútávú, egészen 2030-ig terjedő fővárosi stratégiáról állapodott meg a főváros és a kormány, mely ezermilliárdot jelentene Budapestnek.

Az, hogy Budapestnek hozzávetőleg 1000 milliárd forintot szánnak, és a kormány valamint a főváros önkormányzata kéz a kézben valósítja meg a projektsorozatot, annak a budapestiek csak örülhetnek, emelte ki Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese, aki szerint nem volt még ilyen harmonikus a kormányzat és főváros kapcsolata, működése. „Azt gondolom, hogy ezek a pénzek egy kordába terelve, hasznosítva jó célokat fognak szolgálni. Kívánom, hogy legyen olyan fejlett Budapest infrastrukturálisan, gazdaságilag, mint Bécs” – fogalmazott. 

Szakonyi Péter is fontosnak tartotta kiemelni, hogy valóban egy hosszútávú programról van szó, „amiben végre olyan régóta dédelgetett tervek, vágyak, álmok testesülnek meg, mint például a 2-es metrónak és HÉV-nek az összekapcsolása, vagy a soroksári és ráckevei HÉV-ek bevitele a városba”. „Ami nagyon fontos, megpróbálják egy kicsit tehermentesíteni a belvárost” – mondta, ha ezek megvalósulnak, nagyot lépünk előre.

További részletek a Lapzárta című műsorunkban: