2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Tarlós nem az ellenfelével foglalkozik, hanem a fejlesztésekkel és a stabilitással

Hír TV

2018. december 7., péntek 16:33, frissítve: péntek 22:26

A főváros elveszi a BKK-tól a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetésével összefüggő feladatokat - mondta Tarlós István a Hír TV Péntek 9 című műsorában.

A főpolgármester megállapodott Pintér Sándor belügyminiszterrel és Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, hogy a Volánnal és a MÁV-val közös rendszer létesül, mely várhatóan 2020-ban, vagy 2021-ben készül el.

Tarlós István arról is beszélt, hogy nem foglalkoztatja hogy ki lesz a jövő évi választásokon az ellenfele, Budapest számára ugyanakkor a működési stabilitás legalább annyira fontos mint a fejlesztések üteme.

A főpolgármester a bulinegyedek által felvetett dilemmákról azt mondta, hogy kívánatos lenne, ha legalább a nyitvatartási idő korlátozásához lennének jogosítványai a város illetve a kerületek vezetőinek.

„Itt mese nincsen. Hiába mondják, bizonyos dolgokat tiltani kell ahhoz, hogy egy város rendszerszerűen működjön, és az ott lakók alapjogai érvényesüljenek, ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne legyen bulinegyed, de ha valakinek nincs ahhoz jogosítványa, hogy a szélsőségeket nyesegesse, akkor a budapestiek jó része nem fogja magát jól érezni a városba” – mondta a városvezető a Hír TV műsorában.

A teljes interjút a Hír TV Péntek 9 című műsorában láthatják ma 21 óra 5 perctől!