2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Tarlós István: Karácsony Gergelyék kétségbeesésükben hazudoznak

Tarlós István az 1-es villamos meghosszabbítása átadása után tegnap megnyitotta a Demszky-érában bezárt, most egy év alatt felújított Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőt. A főpolgármester arra is reagált, hogy Karácsony Gergely és kampánycsapata igyekszik a most átadott fejlesztéseket a 2010 előtti liberális városvezetés javára írni.

  • Tarlós István: Karácsony Gergelyék kétségbeesésükben hazudoznak

– Karácsony emberei most már a nyílt hazugságoktól sem riadnak vissza – jelentette ki Tarlós István a Magyar Nemzetnek. A főpolgármestert arról kérdeztük, hogy Karácsony Gergely és pártja, a Párbeszéd az elmúlt napokban kiadott sajtóközleményeiben a budapesti lakás­árak növekedését is a főváros terhére rója, illetve a 2010 utáni sikeres nagyberuházásokat a korábbi liberális főpolgármesterhez, Demszky Gáborhoz köti.

– Kijelentéseik a vicc kategóriájába tartoznak. Az ingatlanárak alakulásához nincs köze a főpolgármesternek. Ami pedig a budai fonódó villamos kialakítását illeti, 2010 előtt Demszkyéknek nemhogy tervük nem volt, de egy görbe vonalat sem húztak meg a vonal kapcsán. Az utasok nagy megelégedésére kialakított villamoskapcsolatot 2010 után találták ki, tervezték meg és építették fel – emlékeztetett Tarlós István. Azt is megjegyezte: a baloldal főpolgármester-jelöltje részéről legutóbb ugyan ilyen hazugság volt, amit a 3-as metró légkondicionálása kapcsán összehordtak. A főpolgármester szerint Karácsony és csapata gyerekes hazugságokba bonyolódik, ami annak a jele, hogy kétségbe vannak esve, amire az általa vezetett kerület, Zugló gazdálkodása miatt minden okuk megvan.

Tarlós István akkor is Karácsony és kampánystábjának kijelentéseire utalt, amikor kedden, az 1-es villamos új, Etele térig tartó 1,7 kilométeres szakaszának és megújult környezetének átadásán ironikusan úgy zárta beszédét: „Így tettük tönkre Budapestet.”

 A városvezető a 2010-ben elindított, a Palatinust és a Rudast is érintő fejlesztési programot méltatta

Fotó: Teknős Miklós

A főpolgármester tegnap a felújított Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőt adta át, amely közel két évtizedes Csipkerózsika-álom után éledt újjá. A Demszky Gábor főpolgármestersége idején, 2001-ben bezárt strand, majd a 2005-ben megszűnt gyógyfürdő rekonstrukciója több mint hárommil­liárd forintból valósult meg. Tarlós István az átadási ünnepségen elmondta: Budapest egyetlen jódos-sós vizű gyógyfürdőjének felújítási munkálatai 2018 elején kezdődtek, a felújítás során egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőt alakítottak ki. Modernizálták a helyi védelem alatt álló kupolás áltörökfürdőt, és egy 4300 négyzetméteres új épülettel is bővült a létesítmény. A főpolgármester kiemelte: a rekonstrukció a fővárosi önkormányzat 2010-ben elindított fürdőfejlesztési programjának része, aminek eredményeképpen már megújult, illetve bővült a Palatinus, a Rudas, a Lukács, a Pascal vagy például a Csillaghegyi strand.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója elmondta: a régi épület mintegy nyolcszáz négyzetméternyi területe 4300 négyzetméter fedett fürdővel egészült ki a rekonstrukció során. Közölte, a fürdő déli, hátsó része még zárva marad, annak fejlesztésén még gondolkodnak.

– A forgalom függvényé­ben döntik majd el, hogy ezen a területen mi valósuljon meg – tette hozzá. Szőke László szólt arról is, hogy a BGYH jelenlegi menedzsmentje 2010 végén kezdte meg tevékenységét, előtte a cég évente hatszázmillió-egymilliárd forint veszteséget termelt hosszú éveken keresztül, ezzel szemben cég tavalyi, 2018-as adózás előtti eredménye már 4,3 milliárd forint volt úgy, hogy a működéséhez nem kap sem fővárosi, sem állami támogatást.

Fidesz: Karácsony Gergely valljon színt a zuglói parkolás ügyében!

A Fidesz közérdekű adatigényléssel fordul Karácsony Gergely zuglói polgármesterhez, hogy kiderüljön, milyen struktúrában üzemel szerda óta a kerületi parkolás - közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus elmondta: szerda óta hivatalosan a zuglói önkormányzat üzemeltetné a parkolási rendszert, mert lejárt az egyik "botrányos szerződés". Szerinte azonban nem tudni, hogy a valóságban is átvette-e a feladatot a Karácsony Gergely vezette kerület, mindenesetre a hírek szerint parkolóőröket nem látni Zuglóban és tájékoztatást sem adnak.

"Hova tűnt Karácsony Gergely? Ráomlott a káosz és már ki sem látszik belőle?"

- tette fel a kérdést.

A Fidesz budapesti szóvivője hangsúlyozta: hétfőn már kértek tájékoztatást Karácsony Gergelytől, ő azonban "képtelen polgármesterként viselkedni", "semmibe veszi a zuglóiakat és mindenkit, aki a kerületben parkol".

Közölte:

ezért most közérdekű adatigényléssel fordulnak Karácsony Gergelyhez, akitől arra várnak választ, hogy milyen struktúrában üzemel szerda, azaz július 10-e óta a parkolás, hány embert vettek fel a feladatok ellátására, illetve hogyan alakulnak ezután a parkolással kapcsolatos kiadások és bevételek.

Kijelentette: Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt eddig napi egymillió forint folyt el "egy feneketlen kútba", ráadásul a polgármester sem a szerződések felmondásáról, sem a zuglóiak ingyenes parkolásáról szóló határozatot nem hajtotta végre, pedig maga is megszavazta azokat májusban.

"Karácsony Gergelynek ideje színt vallania"

- hangoztatta Zsigmond Barna Pál.

Magyar Nemzet /MTI

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!