2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Tarlós eltökélt a Lánchíd egy ütemben való felújításában

Hír TV

2018. június 20., szerda 14:48, frissítve: szerda 20:24

A fővárosi önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a városban tapasztalható felújítások minél kisebb közlekedési fennakadásokat okozzanak, mondta a főpolgármester. Tarlós István szerint ugyanakkor bizonyos esetekben nem rajtuk múlik egy-egy nagyobb munka csúszása. Tarlós megerősítette: egy ütemben kívánják felújítani a Lánchidat és környékét, ami 3 évig tart majd.

Hétvégén megkezdődött a 4-es 6-os villamos nyári felújítása, emiatt egészen szeptember 2-ig nem közlekednek a szerelvények az Oktogon és a Harminckettesek tere között. A budai alsó rakpartot már két hete lezárták egy repülőverseny miatt, a városban pedig több útszakaszon is folyna felújítások. Mindez bőven elég ahhoz, hogy időszakosan dugók alakuljanak ki városszerte.

„Egyidejűleg kérik, hogy legyenek fejlesztések, legyenek felújítások, de ne legyenek forgalomszervezési zavarok, dugók. Ezt egyidejűleg, maradéktalanul és általános megelégedésre megoldani a világon sehol nem tudják” – jelentette ki szerdai tájékoztatóján a főpolgármester, aki szerint megfelelő rendezési tervvel lehet minimalizálni a fennakadásokat.

Tarlós István hozzátette: sok esetben a közbeszerzési eljárások körüli problémák miatt csúsznak jelentősen a fővárosi közlekedés-fejlesztési beruházások.

„Ezen is érdeme lenne elgondolkodni, hogy nem kellene-e a szigorból való engedés mellőzése nélkül egyszerűsíteni ezt a közbeszerzési rendszert. A bosszúból, vagy ad hoc, vagy érzelemből, ne adj Isten politikai motivációból fakadó lassításokat ki lehetne szűrni a rendszerből” – jegyezte meg.

A Tarlós Istvánnal együttműködési megállapodást aláíró Magyar Autóklub vezetője szerint is vannak megoldásra váró problémák. Hatala József szerint a parkolózónák folyamatos kiterjesztése, és a parkolódíjak növelése is egyeztetéseket igényelne.

„Mondjuk meg őszintén: a zsebbe vágó részével nekünk hivatalból, a létünkből, az alapszabályunkból adódóan foglalkoznunk kell. Természetesen nagyon nagy nyitott tétel, a magyar közlekedési szabályok összességét át kell tekinteni. Elérkezett az idő, hogy a kor követelményeinek megfelelően, a bécsi egyezmény szellemében áttekintsük, hogy működőképes-e a szabályozás, mit kell behozni és várhatóan milyen változások következhetnek be” – nyilatkozta Hatala József.

A főváros következő nagy projektje a Lánchíd és környezetének felújítása lehet. Ez, ha egy ütemben valósul meg, akkor közel három évig tarthat majd.

„Ehhez mindenképp az szükséges, hogy a főváros rangjának, súlyának és igényeinek megfelelő finanszírozási biztonságban legyen. Ennek egyik fontos eleme, hogy a Lánchíd egy ütemben való felújításához a hiányzó forrásokat megkapjuk, ezért én bizakodó vagyok, hiszen ellenkező esetben kénytelen lennék azt gondolni, hogy a mi politikai közösségünk valójában nem is akar Budapesten sikereket elérni. Ezt nehezemre esik elhinni” – fogalmazott a főpolgármester.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!