2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Tarlós: Elő orvosi vizsgálat sem ártott volna

Tarlós István főpolgármester szerint az előválasztás előtt egy elő orvosi vizsgálat sem ártott volna a jelölteknek. A Sétáló Budapest kampányfőnöke szerint a DK és szocialisták elgáncsolták az online előválasztás lehetőségét. Dobrev Klára és Kálmán Olga érdemben nem reagált a kritikára, Karácsony Gergely pedig az előválasztás intézményét dicsérte.

  • Tarlós: Elő orvosi vizsgálat sem ártott volna

"A DK elérte, hogy egy demokratikus, széles legitimitású előválasztás helyett pártszavazást tartsanak Gyurcsány szektájának és a szocialista nyugdíjasoknak.” írja közleményében a Puzsér Róbert nevéhez köthető Sétáló Budapest.
A kampányfőnök híradónknak azt mondta a DK által megszabott felvételekkel nem fognak a budapestiek tömegesen szavazni az online térben.

„A DK a saját maga régi módszereit szerette volna végig verni ezen az előválasztáson. Ne legyen hosszú tájékoztatási időszak, minél előbb tudjuk le rövid idő alatt, a 20. század módszereivel, pecsétes papíron kelljen szavazni, saját szavazóikat elvinni a választásra. Azt gondoljuk a DK jelöltjének valószínűleg ez az előnye”- a Sétáló Budapest kampányfőnöke, Zaránd Péter.

„Hogyha úgy gondoljuk, hogy erre reagálni kell akkor majd fogunk rá” - mondta Dobrev Klára. A DK EP-képviselője és Kálmán Olga a DK által támogatott főpolgármester jelölt közös nem kommentálták érdemben az őket ért kritikákat.

Az elmúlt napokban újra találkozott egymással Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely és megállapodtak abban, hogy egységesen azt a jelöltet fogják támogatni, aki megnyeri az előválasztást.

„Megállapodás van és tudjuk, hogy a Fidesz és a Fidesz szócsövei is rettegnek ettől. De higgyék el, októberben egy az egy ellen fogunk indulni nem csak Budapesten hanem a legtöbb nagyvárosban is."

Így reagált Dobrev Klára arra a kérdésre, hogy mi garantálja azt, hogy a DK nem veri át újra Karácsony Gergelyt.
A DK által támogatott független főpolgármester jelölttől pedig arra voltunk kíváncsiak, mennyire tartja magát függetlennek.

„Ehhez nincs mit hozzátenni. Egy független jelölt, egy demokratikus párt, demokratikus támogatásával"- mondta Kálmán Olga.

Aki arra a kérdésre, hogy miben nyilvánul meg függetlensége azt reagálta:
Nem vagyok a Demokratikus Koalíció és semelyik más párnak sem a tagja. tehát nem pártjelöltként indultam, hanem független jelöltként, amely jelöltet egy demokratikus párt támogat és ajánlott a többiek figyelmébe.” 

Az előválasztás rendszerét dicsérte Facebook videójában Karácsony Gergely

Karácsony Gergely úgy gondolja:
„Tényleg létrehoztunk valami újat, ami nyilván az ellenzéknek is ahhoz, hogy egy társadalmi többségbe kerüljön az egész országban a Fidesszel szemben, akkor neki is meg kell változni és ebben szerintem egy nagyon fontos intézmény, amit most gyakorlunk.”

„Néha az jut eszembe, hogy az előválasztás előtt talán egy előorvosi vizsgálat sem ártott volna” - mondta a főpolgármester.

Tarlós István a Hír Tv Magyarország Élőben című műsorában arról beszélt, hogy az ellenzéki castingolás azért sem vehető komolyan, mert a jelöltek teljesíthetetlen ígéretekkel állnak elő.

„Kálmán Olgánál ez az Olgi Polgi meg nyilván el sem olvasta soha az önkormányzati törvényt. Nem nagyon tudja, hogy ez a rendszer miről szól. Karácsony polgármester úr elvileg fővárosi képviselő de a főváros munkájában gyakorlatilag nem vett részt, a közgyűlések kétharmadáról a bizottsági ülések hétnyolcad részéről távol maradt.”

Tarlós István hozzátette, hogy az előválasztás igazából azt a célt szolgálja, hogy a pártok megpróbálják beárazni jelöltjeiket.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!