2019. november 20.,
szerda, Jolán napja

Tarlós: Az ellenzéki jelöltek nem a főváros feladatait helyezik a központba

Hír TV

2019. október 6., vasárnap 17:58

A mostani kampány nem arról szól, amiről kellene, az ellenzéki jelöltek ugyanis mindenről beszélnek, csak nem a főpolgármesteri kompetenciákról - jelentette ki Tarlós István a Bayer Showban. A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években több mint 100 tervet sikerült megvalósítani, és a következő időszakban is folytatódnak a fővárosi fejlesztések.

A négyes metró szerelvénye fut be az egyik állomásra. Ez a metróvonal az egyike annak a 170 megvalósított budapesti tervnek, amelyet az elmúlt években fejeztek be és adtak át- erről is beszélt a főpolgármester a Bayer showban.

"A város működését stabilizáltuk. Itt mese nem lehet, hiszen 251 milliárd forint adóssággal vettük át a várost, ebből a BKV 78 milliárdnyi adóssága az az utolsó fillérig működési adósságállomány volt, ami sokkal súlyosabb ugye mint a fejlesztési."

- mondta Tarlós István, Fidesz-KDNP-s főpolgármester.

A mostani kampány viszont nem arról szól, amiről valójában kellene - jelentette ki a főpolgármester a Bayer show-ban.

Tarlós István szerint az ellenzéki jelöltek kampányukban nem a főváros eredményeit és feladatait helyezik a középpontba, és úgy tesznek, mintha az önkormányzati választás másnapján megszűnne a kormány mandátuma.

"Van reális elképzelésünk. Nem odaszaladgálunk az unióba, és azt mondjuk, hogy mi majd lenyomjuk az összes uniós miniszterelnököt és átírjuk az uniós pénzügyi szabályokat, mert jelenleg értelmezhető nagyságú projekt kormányok megkerülésével nem lehetséges."

- jegyezte meg a főpolgármester.

Tarlós István hangsúlyozta, a fejlesztések folytatódnak a fővárosban: megújul a Lánchíd és környéke, folytatódnak a BKV járműcseréi, újraépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat valamint nagyszabású kerékpáros fejlesztéseket is végrehajtanak majd.

Hír TV