2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Támogatóival fizettette ki a parlamenti büntetését Hadházy Ákos

Támogatóival fizettette ki parlamenti büntetését Hadházy Ákos, sőt vélhetőleg több milliót zsebre is tehetett a bírságokra kért pénzből. A független politikus vagyonnyilatkozata szerint képviselői fizetése és céges bevételei mellett a szavazóitól 5,2 millió forintot kapott. Ennek egy részét a bírságokra költötte, több mint kétmillió forintnyi adomány sorsáról azonban a nyilatkozatból semmi sem derül ki.

2020 májusában a kijárási korlátozás alatt szervezett tüntetést Hadházy és Széll Bernadett. Az említett akciókért súlyos büntetéseket kellett fizetnie, vagyis kellett volna, de vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy 5,2 millió forintot kalapozott össze támogatóitól. A politikus a kapott pénz egy részét, hárommillió forintot a politikai akciói közben elkövetett szabályszegéseivel összeszedett bírságokra költötte.

A maradék kétmillió forint sorsáról azonban semmit sem lehet tudni.

Ahogy a hivatalos dokumentumon is látszik, gúnyt űzött a vagyonnyilatkozatból, elvtársnak nevezte Kövér Lászlót.

Hadházynak a szavazóitól kapott adományok mellett országgyűlési képviselői fizetéséből - ami több mint bruttó 1,1 millió és saját 25 százalékban tulajdonolt cége, a Hadházy-Vet Kft. működéséből származik bevétele, utóbbinak összegét nem hozta nyilvánosságra. A cég nyereségéből a politikus 50%-ban részesedik.

A független képviselő adóssága 22, és fél millió forintról tavaly kevesebb mint a felére, 11 millió forintra csökkent.

Eddig két autója volt, egy lízingelt Skoda terepjáró és egy kombi Trabant. Tavaly vásárolt egy kisteherautót is.

Hadházy vagyonnyilatkozata szerint több ingatlannal is rendelkezik, van egy 5000 négyzetméteres fácánkerti szőlőse, valamint felerészben tulajdonosa egy 160 négyzetméteres szekszárdi lakóháznak, és egy még 2018-ban vásárolt szekszárdi 140 négyzetméteres lakásnak is.

Hadházy sokszor büszkélkedett közösségi oldalán méregdrága hobbijáról. 2010 előtt szerezte meg a magánpilóta-engedélyt közel 2 millió forintért, 2015-ben pedig megkapta a kereskedelmi célú repülési engedélyt is, amelyet kétmillió forintért lehet kiváltani. Hadházy Ákos korábban azzal védekezett, hogy ha dohányozna, az több pénzt vinne el, mint a repülés.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Világszínvonalú sebészeti eszközök Magyarországon

Világszínvonalú robotsebészeti gép beszerzésére nyílt lehetősége az Országos Onkológiai Intézetnek és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháznak. 2021. október 19.

Tovább folytatódik a belháború a Pécsi Közgyűlésben

A balliberális többség gyakorlatilag kivégezte a Momentum frakcióját azzal, hogy elvette a párt bizottsági helyeit. 2021. október 19.

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Ki lesz Gyurcsány?

Arra viszont fény derült, hogy ki fogja alakítani a 2006-ban még csak a szárnyait bontogató Karácsony Gergelyt, Gál J. Zoltánt, Szilvásy Györgyöt vagy Hahn Endrét, a Medián közvélemény-kutató vezetőjét.

Öten meghaltak egy balesetben

A tragédia az M1-esen, az autópálya Győr felé vezető oldalán történt Bábolnánál. A részletekről Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője számoltbe.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!