2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Ferencz József a második unitárius aranykor

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Belföld

Szószegők üzengetése az ellenzéki oldalon

A Párbeszéd is megvalósíthatatlannak tartja a Gyurcsány-párti Kálmán Olga ígéreteit, a Fidesz szerint Karácsony Gergely csődbe viszi Zuglót

  • Szószegők üzengetése az ellenzéki oldalon

Irreális tervekkel, magát függetlenként beállítva ismertette programját a Gyurcsány-párt által támogatott Kálmán Olga főpolgármesterjelölt-jelölt.

Főpolgármesterként európai otthont akar építeni Budapestből, fel akarja számolni a megosztottságot, naponta mosatná fel az aluljárókat, hetente pedig az utcákat – derült ki a Gyurcsány-párt által az ellenzéki előválasztásra benevezett Kálmán Olga volt műsorvezető tegnapi programismertetőjén. Felvetésünkre, hogy a bukott miniszterelnök nemrég arról beszélt, ha elnyeri a városvezetést, Kálmán Olga dolga a kormánnyal szembeni politikai közösség megszervezése lenne, ami nem éppen a megosztottság felszámolását jelenti, a tizennyolc év alattiaknak ingyenes BKV-t is ígérő aspiráns kitérő választ adott. „Erről kérdezzék Gyurcsány Ferencet” – javasolta, ahogy a baloldali pártok között éppen az ő jelölése miatt kialakult, Karácsony Gergely által emlegetett bizalmi válságról sem kívánt beszélni. Bár a DK-logós pulpitusról azért üzengetett, és a programfüzetében kiadóként is ez a párt szerepel, Kálmán mégis függetlenként azonosította magát.

Arról sem adott tájékoztatást a néhány héttel ezelőtti nyilatkozatát meghazudtolva a jelöltjelöltséget elvállaló Kálmán, hogy az általa vázolt egészségügyi, köztisztasági és közlekedési terveket miből finanszírozná. Például a heti tíz új elektromos busz beszerzését vagy a készpénzmentes és egységes fővárosi parkolás bevezetését. Megjegyzendő: az egységesítést elsőként Tarlós István főpolgármester szorgalmazta, a kizárólag okostelefonnal lebonyolítható tranzakciók ötlete pedig a valóságtól elrugaszkodott elképzelésnek tekinthető. Akárcsak a 3-as metró vonalán közlekedő, felújított szerelvények légkondicionálása, amiről Kálmán Olga is csak annyit tudott mondani: „Nem igaz, hogy nem lehet megoldani.”

Kálmán Olga Gyurcsány embere, Gyurcsány jelöltje. Az ellenzék élére ma azok a Gyurcsányék törnek, akik egyszer már tönkretették a fővárost és az országot – reagált közlemé­nyében a Fidesz. Nevetséges, hogy azok beszélnek, akik pénzszivattyúnak használták a fővárost. Elég a BKV-tól kitalicskázott pénzekre és a 4-es metró körüli korrupcióra gondolni, ahol a beruházás harmadát ellopták, elcsalták – tették hozzá.

Ismeretes, bár nemrég még Gyurcsány is arról beszélt, hogy a DK az MSZP–Párbeszéd által javasolt Karácsonyt támogatja az előválasztás második fordulójában, a kormányfőjelöltséggel kacérkodó Gyurcsányné Dobrev Klára a pártjának négy mandátumot hozó EP-választás, illetve a momentumos Kerpel-Fronius Gábor színre lépése után bejelentette: elindítják Kálmán Olgát. A szocialisták kiborultak, elindult az üzengetés a pártok között.

Karácsony még a Népszavában tegnap megjelent interjúban is arról beszélt, nem ilyen menetrenddel számolt. Korábban a 24.hu-nak azt mondta, ha Kálmán Olga nyer, a kampány nem úgy fog menni, ahogy mennie kellene, mert az MSZP-sekben frusztráció és sértettség van amiatt, hogy a DK lenyomta őket. Azt is előrevetítette: „Ha megnyerem az előválasztást, tizenkét órám lesz rendet rakni Gyurcsánynál.” Nagyon szép, de nem lehet megvalósítani – mondta a szintén párbeszédes Szabó Tímea az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kálmán Olga egészségügyi elképzeléseiről. Az elektromos buszokkal kapcsolatban pedig rámutatott: sehol a világon nincs olyan főváros, ahol átálltak volna ilyen járművekre.

A szerda esti főpolgármester-jelölti vitán folytatódott a fedezet nélküli ígéretlicit. Karácsony például tízezer új bérlakást, pesti fonódó villamost, a zuglói modell bevezetését ígérte a lakhatási gondok megoldására, Kálmán ezer új befogadóhelyet a hajléktalanoknak, ötmilliárdos pénzalapot, nagyjából havi egymilliárdért elektromos buszokat, Kerpel-Fronius pedig átmeneti szállásokat, sebességlassító területeket a közlekedésben, előnyöket a kerékpárosoknak. Kálmán Olga a forráshiányt is áthidalta: majd kérünk a kormánytól elektromos buszokat - mondta.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ismét figyelmeztetést adtak ki az újabb viharok előtt

Ismét figyelmeztetést adtak ki az újabb viharok előtt

Hajóvá változó buszok, vízben elakadt autók! Budapestre is lecsapott a vihar. A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék pénteken is sok munkát ad a tűzoltóknak. A katasztrófavédelmet főleg elárasztott garázsok és pincék miatt riasztották.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!