2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Varázslat a billentyűkön (x)

Április 10-én, szerdán a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a maestro zongoraestjével folytatódott Magyarország egyik legkiemelkedőbb és legkedveltebb komolyzenei hangversenysorozata, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által életre hívott MVM Koncertek. A koncertsorozat ékköve idén is a már tizedszerre megrendezett „A Zongora”. A kerek évfordulót Szokolov mellett számos nemzetközi és hazai világsztár is

Magyarországon ünnepelte.Az MVM Koncertek keretében mindig is olyan művészeket láthatott a magyar közönség, akik még soha vagy nagyon hosszú ideje nem léptek fel hazánkban. A hosszú távú együttműködésnek köszönhetően a szervezők olyan művészeket is fel tudnak kérni, akik három évre előre véglegesítik programjaikat.

A programsorozat minden évben különleges ínyencségeket kínál a zeneszerető közönségnek, és a komolyzenével még csak ismerkedő fiatalok is izgalmas, tartalmas szórakozásra számíthatnak. A művészetek, kiemelten a komolyzene elkötelezett támogatója, az MVM Zrt. és a Jakobi Koncert több mint egy évtizede kényezteti világszínvonalú produkciókkal a komolyzenét szerető és értő közönséget.

A Leningrádban született Grigorij Szokolov tehetsége már ötéves korában megmutatkozott. Tanulmányait rögvest speciális zeneiskolában kezdte, majd 1960-ban a Leningrádi Konzervatórium tanulója lett, és alig tizenkét éves korában lépett először nyilvánosság elé. Négy évvel később, 1966-ban a zsűri egyhangú döntésével megnyerte a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt. A fiatal tehetség sikerét koncertkörutak követték a Moszkvai Filharmonikus Zenekarral Olaszországban, Portugáliában és Németországban, majd Észak-Amerikában és a Közel-Keleten. Azóta fellépett a bécsi Musikvereinban, a berlini Filharmóniában, az amszterdami Concertgebouw-ban és a New York-i Carnegie Hallban, továbbá Londonban, Salzburgban, Tokióban, Párizsban, Rómában, Madridban. Olyan együttesek voltak a partnerei, mint a New York-i, a Drezdai, a Müncheni és a Varsói Filharmonikusok, a lipcsei Gewandhaus, a milánói Scala és a Zürichi Tonhalle zenekara, valamint a Bambergi Szimfonikusok és Helsinki Rádiózenekar, s dolgozott már a világ vezető karmestereinek nagy részével, valamint mostanra az MVM Koncertek állandó vendége.

Ma Grigorij Szokolov egyike Oroszország legünnepeltebb művészeinek. Bachtól Schönbergig terjedő széles repertoárja, a zene értelmezésének komolysága és eredetisége, előadásmódjának pontossága mind a közönséget, mind a kritikát megragadja, bárhol is játszik. A budapesti közönségnek eddig egyebek között Bachot, Beethovent, Brahmsot, Schubertet, Schumannt, Szkrjabint játszott, most Schubert Négy impromptu, D. 899, valamint a Három zongoradarab, D. 946 című alkotásai mellett Beethoven B-dúr („Hammerklavier”) szonáta, op. 106 művét
adta elő a zongoraszerető hallgatóknak.

Az összesen 33 koncertből álló 2012–2013-as évad 2012. október 6-án, a Gödöllői Királyi Kastélyban kezdődött, a 14. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál nyitókoncertjével. Az MVM Koncertek hagyományosan egy-egy hangszer bemutatására épülnek, helyszínük a zenéhez illően festői. „A Zongora” és „A Hegedű” sorozat a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Festetics Palota Tükörtermében várja a közönséget. Az MVM mint társalapító közreműködésével létrehozott Junior Prima Díjban részesült tehetségek a Bartók-emlékházban adnak önálló zongoraesteket. A „Hangszerek világa” gyermekkoncert-sorozatban ifj. Balázs János a zongora titkaiba vezeti be a gyermekeket és családtagjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A balliberális polgármester DK-hoz való viszonyát jellemzi, hogy amikor Dobrev Klára tartott lakossági fórumot a városban, órákra megszakította az éppen zajló közgyűlést, mert feltétlenül meg akarta mutatni magát a hallgatóság soraiban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!